Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    188
  • comments
    8
  • views
    11657

Ce presupun operatiunile principale de revizie anuala a motocicletei tale

Sign in to follow this  
enrique00a

187 views

Revizia anula a motocicletei este extrem de importanta atata timp cat parcurgi mai mult de 10000 de km pe an pe doua roti. In plus, aceasta este recomandata in conditiile in care unele componente moto precum filtru ulei, filtru aer, ulei moto se impun a fi inlocuite dupa parcurgerea a 10-12000 de km. De asemenea, revizia anuala se poate inscrie in randul operatiunilor de rutina de pregatire a motocicletei Kawasaki KX85-II '19.

Motocicleta Kawasaki KX85-II 2019, pasul urmator de la Kawasaki KX65, modelul entry-level, este un cross de copii care ii poate permite juniorului dumneavoastra sa isi dezvolte aptitudinile competitionale intr-un mod antrenant si distractiv. Puternica, manevrabila, sigura si cu un design inspirat de la motocicletele Kawasaki de motocross pentru adulti, KX85-II mosteneste in echiparea standard toate caracteristicile de care micul rider are nevoie pentru a fi primul la linia de sosire: motor puternic in 2 timpi, furca inversa 36mm, suspensie spate Uni-Trak, cadru rezistent din otel, ghidon reglabil in 6 pozitii, ergonomie supla pentru un control mai bun, frane puternice pe disc pentru siguranta optima si, nu in ultimul rand, un stil Factory modern si atractiv.

Atata timp cat utilizezi activ noua ta achizitie, Kawasaki KX85-II '19, producatorul iti recomanda sa respecti cu sfintenie procedurile si indicatiile de inlocuire a pieselor moto aferente.

Revizia presupune inspectarea si inlocuirea urmatoarelor componente:

·       schimbarea uleiului moto

·       inlocuirea filtrului de ulei al motocicletei

·       inlocuirea filtrului de aer al motocicletei

·       inspectarea si eventuala inlocuire a placutelor de frana, a sabotilor si a discului de frana

Schimbarea uleiului moto

Schimbarea uleiului moto consta intr-o operatiune simpla de verificare a nivelului de ulei, a calitatii acestuia, de eliminare a celui uzat si umplerea cu unul nou, pentru a avea un nivel corespunzator. Procedura nu dureaza mai mult de jumatate de ora. Se vor respecta urmatorii pasi:

·       Asaza motocicleta pe o suprafata plana si asigura-te ca motorul inca este cald si oprit de un minut.

·       Pune recipientul de scurgere sub carter.

·     Scoate capacul de umplere din carter, apoi desurubeaza cu grija busonul de golire cu ajutorul cheii. Ai grija sa nu te stropesti cu ulei si asteapta pana cand acesta s-a scurs cu totul.

·       Desurubeaza filtrul vechi. E timpul sa cureti busonul de umplere si pe cel de golire si sa inlocuiesti garnitura de la filtru ulei.

·       Toarna cu ajutorul palniei putin ulei de motor in noul filtru si pune un strat subtire de ulei pe noua garnitura. Apoi, curata busonul de umplere si pe cel de golire. Inlocuieste garnitura busonului de golire.

·       Pune filtrul ulei la loc si asigura-te ca busonul de golire este strans la forta recomandata de producator.

·    Cum umpli carterul cu ulei nou? Inainte sa continui, asigura-te ca ai ales un ulei recomandat de producator. Pentru asta, consulta cartea de service a motocicletei tale.

·       Toarna usor ulei nou in carter, cu ajutorul palniei. Asteapta doua minute si pune la loc busonul de umplere. Verifica din nou nivelul uleiului si repeta procesul de cateva ori daca e nevoie pana cand uleiul ajunge la nivelul maxim, fara sa il depaseasca.

Franarea si oprirea - sfaturi utile!

 

Sign in to follow this  

×