Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12003

Trucuri pentru decorarea și amenajarea dormitorului

enrique00a

439 citiri

Trucuri pentru decorarea și amenajarea dormitorului

Dormitorul casei este refugiul tău și îți poate schimba viața în bine dacă alegi corespunzător mobila de dormitor, culorile, așternuturile și celelalte obiecte de decor din această cameră.

Ce trebuie să faci, așadar, pentru o odihnă mai bună și, implicit, pentru o viață mai bună. Există câteva trucuri. Ți le voi împărtăși în cele ce urmează.

1. Pune-ți amprenta asupra acestei camere. Cum spuneam, este refugiul tău, trebuie să te reprezinte întru totul. Așadar, decorează-ți pereții cu tablouri, pune-ți flori prin cameră, amplasează fotografii pe mobila dormitor. Înconjoară-te cu detalii personale, pe gustul tău.

2. Aerisește bine camera, indiferent de anotimp. Cu atât mai mult, înainte de a face patul seara, înainte de somn. Deschide fereastra și aerisește camera și așternuturile. O atmosferă de aer curat favorizează o mai bună odihnă.

3. Mizează pe culori precum albastrul, verdele sau ocrul, fie pentru mobila dormitor, fie pentru pereții dormitorului, fie pentru așternuturile de pat. De ce? Este demonstrat că aceste culori ajută la o odihnă mai bună. Cel mai bine, le poți introduce în materialele textile și în pernele decorative, astfel încât să le poți schimba adesea.

4. Orientează bine patul. Potrivit experților, căpătâiul patului trebuie orientat spre nord sau spre vest, pentru a avea o odihnă mai bună. Astfel, după ce vei așeza patul corespunzător, toată mobila dormitor va fi amplasată în funcție de așezarea patului.

5. Asigură temperatura ideală în dormitor. Chiar dacă vrei să-ți fie cât mai cald, ține cont de faptul că dacă transpiri înseamnă că nu îți este bine. Așadar, asigură-te că ai o temperatură în cameră de maximum 21 de grade iarna și de 19 vara, pentru un somn profund și de calitate.

6. Lumina este și ea foarte importantă. Trebuie să folosești lumină artificială în tonuri galbene sau portocalii. Albul și lumina rece sunt mai potrivite pentru bucătărie sau baie, nu pentru dormitor. Luminile calde te pregătesc pentru somn, te ajută să intri în starea de odihnă necesară.

7. Alege mobila dormitor funcțională. Indiferent că este un dulap sau o noptieră, asigură-te că sunt cât mai practice cu putință. În plus, trebuie să fie destul de ușoare, pentru a le putea muta din loc în loc fără probleme, atunci când vei dori să redecorezi sau să schimbi ceva în dormitor. Designurile originale ajung să obosească în timp. În plus, acestea, fiind o modă, vor fi curând depășite.


×