Jump to content
Forum Roportal

Mici curiozități despre saltele

Sign in to follow this  
enrique00a

310 views

 

Cu toții ne dorim să avem parte în fiecare zi de energie și de voie bună. De cele mai multe ori, nici nu conștientizăm care sunt factorii care contribuie cel mai mult la crearea acestor stări. Dar dacă avem două sau trei zile la rând nopți în care nu dormim suficient de bine, începem să realizăm și să punem mai mult preț pe beneficiile unui somn odihnitor. Așadar, secretul unor stări de productivitate ziua și de relaxare totală noaptea sunt saltelele pe care le dorim. Câți dintre noi le oferim însă atenția necesară?

Pentru a ne asigura că avem parte de cea mai bună odihnă în timpul nopții, nu strică să avem mai multă grijă pe ce saltele dormim. Dacă au trecut mai mult de 7 ani de când ți-ai schimbat ultima oară salteaua din dormitor, e indicat să te gândești să îți iei una nouă, întrucât durata lor de viață este între 7 și 10 ani. De asemenea, trebuie să ai grijă la setul de caracteristici care te ajută să alegi cele mai bune saltele pentru tine: calitatea materialelor, dimensiunile în care urmează să fie amplasate, precum și dimensiunile ei și gradul de fermitate.

În continuare, îți propun să descoperi și tu câteva mici curiozități mai puțin cunoscute despre saltele: 

-  Cu toții petrecem întinși pe pat, respectiv, saltele, aproximativ 23 de ani din viață, un alt indicator care te va convinge, cu siguranță, că este bine să ai grijă ce saltele ai acasă!

- Există un job pe care mulți dintre noi l-am considera ideal: ,,tester de saltele”. Nathalie Thomas are acest loc de muncă la care cu toții, cu siguranță, râvnim! Activitatea ei constă în faptul că trebuie să încerce zilnic 24 de saltele pentru un lanț hotelier.

- Știi care e cea mai veche saltea din lume? are 77.000 de ani vechime și este alcătuită din iarbă, frunze și papură, ce au un rol izolator împotriva umidității!

- 30 de saltele unite au alcătuit cel mai mare pat din istorie, ce a fost confecționat în 2009, în China!

- Cea mai scumpă saltea din lume este The Vividus, fabricată de o firmă suedeză. Prețul ei? 60.000 de euro! 30 de persoane au achiziționat, până în prezent, această saltea.

- Primele saltele confecționate erau umplute cu lână sau fân. Inventatorii saltelelor cu pene din gâscă au fost romanii!

- În SUA, există o regulă foarte simplă pentru ca modelele de saltele să fie comercializate: trebuie să reziste la foc cel puțin 30 de secunde înainte de a arde!

- legat de mituri, Hans Christian Anderson a scris o celebră poveste în care a detaliat metoda prin care a descoperit dacă protagonista era într-adevăr prințesă sau nu! Bineînțeles, a rămas faimos în istorie datorită celebrei povestiri a bobului de mazăre.

- Ludovic al XIV-lea a fost singura persoană care avea voie să se întindă pe saltele în timpul ședințelor parlamentare. Acesta a deținut 413 saltele diferite!

 

 

Sign in to follow this  

×