Sari la conținut
Forum Roportal

De ce să optezi pentru mobilier modular pentru living-ul tău?

enrique00a

303 citiri

De ce să optezi pentru mobilier modular pentru living-ul tău?

 

Mobilierul modular a reprezentat trecerea de la vechiul mobilier masiv și greu, la mobilierul practic și ușor. Acest tip de design presupune împărțirea unui ansamblu în părți de sine stătătoare care pot fi combinate pentru a obține, ulterior, un alt ansamblu. Este folosit în special în bucătării sau băi, dar a fost introdus și pentru mobilă living.

Indiferent dacă dorești să reamenajezi sau ești proaspăt proprietar și trebuie să îți mobilezi living-ul, iată câteva motive pentru care ar trebui să optezi pentru mobilă living modulară.

1.     Valorificarea spațiului

Esențial unei camere în care ne petrecem o foarte mare parte din timp, pentru diverse activități cu familia, prietenii sau chiar singuri, spațiul trebuie foarte bine utilizat. Aici devine foarte utilă o mobilă living modulară. Fie că alegem o canapea modulară pe care o putem aranja în funcție de numărul de persoane pe care le primim în vizită, sau în funcție de spațiul de care urmează să avem nevoie, sau fie că alegem o măsuță pe care o putem extinde sau restrânge, în funcție de nevoile noastre, mobila living modulară reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele ce doresc să salveze spațiu sau pentru persoanele ce apreciază un stil de viață minimalist.

2.     Funcționalitatea mobilierului

Acest tip de mobilier este foarte practic, bazându-se pe elemente detașabile pe care să le poți utiliza în diverse scopuri. Acest tip de mobilier se caracterizează de obicei prin așezarea obiectelor de-a lungul pereților, folosind cât mai bine spațiul pus la dispoziție. Când luăm în considerare achiziția unei mobile living, trebuie să luăm în considerare și achiziția câtorva piese de mobilier fixe, pentru că prea multe module pot crea dezordine.

3.     Flexibilitate

Unul dintre marile avantaje pentru mobila living modulară este faptul că o poți aranja cum dorești, și asta cu foarte mare ușurință. Spre deosebire de mobilierul clasic și greu, căruia, de obicei, nu îi poți schimba structura, când vine vorba de un mobilier modular acest lucru devine foarte facil. Poți, astfel, fără nici un ban în plus, să îți reîmprospătezi camera printr-o simplă mutare de mobilă. Dacă ești genul de persoană care se plictisește repede, sau atunci când faci curățenia de vară sau iarnă, îți place să schimbi lucrurile prin casă pentru a părea totul nou, mobila de living modulară este o alegere excelentă.

4.     Personalizare

Având în vedere aspectele enumerate mai sus, este evident că o mobilă living modulară îți dă ocazia să îți personalizezi încăperea. Pentru că o poți găsi mereu realizată din materiale și culori diferite, și pentru că o poți mixa cum dorești, cu ajutorul mobilierului modular, nu vei găsi două camere la fel. Astfel, ținând cont și de gusturile tale, dar și de sfaturile unui designer de interior, mobila living modulară îți permite să îți amenajezi spațiul după bunul plac.

Acest tip de mobilă minimalistă a devenit foarte căutată, mai ales în ultima perioadă când spațiile în care locuim au devenit din ce în ce mai mici, iar lumea a început să opteze pentru un stil mai simplu, practic, dar modern. Astfel, atunci când vă achiziționați mobilierul pentru camera de zi, puteți lua în considerare achiziția uneia sau a două piese mobilă living modulară.


×