Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    158
  • comments
    6
  • views
    10,765

Apple detaliază măsurile de securitate implementate în cele mai recente versiuni iOS

Sign in to follow this  
enrique00a

256 views

Pe 11 ianuarie, Apple a publicat un nou document ce detaliază măsurile de securitate implementate în noile versiuni ale sistemului mobil de operare, iOS 11. Documentul vine în întâmpinarea întrebărilor apărute ca urmare a lansării iPhone X pe piață, în toamna anului trecut. De atunci, Apple a lansat două actualizări semnificative ale sistemului de operare: iOS 11.1 și iOS 11.2.

 

Documentul tratează subiecte ce sunt intens discutate într-o societate interconectată: securitatea sistemului de operare, protejarea datelor prin criptare, securitatea aplicațiilor, securitatea rețelelor wireless, Apple Pay, serviciile online puse la dispoziție de către Apple, precum Messages, sincronizarea și backup, utilizarea dispozitivelor în siguranță și o mai bună gestiune a intimității.

 

Fiind cel mai recent smartphone, iPhone X profită de toate aceste măsuri de securitate. FaceID a ridicat o mulțime de întrebări cu privire la intimitatea datelor, iar Apple insistă să readucă aminte utilizatorilor că acestea sunt stocate intern, într-o enclavă. Aceeași tehnologie a fost prezentată în 2013, odată cu lansarea primului smartphone Apple cu senzor de amprentă.

 

Un alt aspect sensibil este cel al tranzacțiilor prin Apple Pay. Stocarea datelor se realizează numai pentru a preveni fraudele și, la fel ca în cazul FaceID, numai la nivel local. Pentru cei interesați de această tehnologia, enclava de securitate este un cip fabricat de Apple începând cu generația procesorului A7 (iPhone 5S) și care a fost implementat Apple Watch și în noul iMac Pro (enclava de securitate este numită aici T1).

 

Iată ce funcții au fost actualizate și îmbunătățite pe iPhone X, odată cu lansarea celor doi noi versiuni iOS:

 

iOS 11.1

-    Programe și certificări de securitate

-    Face ID (Touch ID pe modelele anterioare iPhone X)

-    Partajarea fișierelor de tip Notes

-    Criptare end-to-end CloudKit

-    TLS

-    Apple Pay și plata prin intermediul Apple Pay pe internet

-    Sugestii Siri

-    Partajarea iPad-urilor

 

iOS 11.2

-    Apple Pay Cash - sistemul de transfer al banilor de la un utilizator iCloud la altul

 

Documentul prezintă multe detalii legate de securizarea datelor utilizatorilor, iar cei ce sunt interesați de acest aspect ar trebui să parcurgă întregul document.

 

Apple nu se află la primele explicații, publicând un alt document ce a explicat evoluția măsurilor de securitate în iulie 2017, odată cu lansarea iOS 10.3.

 

iPhone X este vârful de gamă al smartphone-urilor Apple, fiind anunțat în septembrie 2017. Ajuns pe piață în luna noiembrie a aceluiași an, iPhone X a stârnit interesul fanilor tehnologiei prin ecranul mare, de 5.8”, tehnologie OLED și margini foarte subțiri. Noul procesor A11 Bionic oferă performanțe fără precedent în lumea smartphone-urilor, fiind chiar mai puternic decât unele procesoare Intel Core de generație actuală. Sistemul de camere foto a fost și el actualizat, prin stabilizarea optică a ambelor camere principale, precum și prin posibilitatea de a înregistra video la rezoluție 4K și 60 de cadre pe secundă.

 

Însă cea mai mare schimbare la noul iPhone X este renunțarea la butonul Home și, implicit, la autentificarea prin amprentă. În locul acestora a fost implementat FaceID, un sistem de scanare și recunoaștere facială, amplasat deasupra ecranului.

 

Tocmai din cauza grijilor apărute în urma prezentării noii tehnologii, Apple a publicat documentul legat de securitatea datelor în cadrul iOS 11.

 

iphone x emag.jpg

Sign in to follow this  

×