Sari la conținut
Forum Roportal

Anvelopele all season – o alegere ideală pentru un conducător auto

enrique00a

796 citiri

Anvelopele all season – avantaje 

            Dacă ești conducător auto și ești atașat de autoturismul tău, atunci cu siguranță ai auzit de anvelopele all season. Sunt ideale pentru toate tipurile de vehicule. În primul rând, principalul avantaj al acestora se referă la faptul că nu mai este necesară schimbarea pneurilor primăvara și toamna! Din acest avantaj derivă și cheltuielile, care nu mai sunt necesare pentru al doilea set de pneuri, pentru jante și mai ales pentru depozitare.

            În anotimpul rece, anvelopele all season sunt foarte bune pentru a fi utilizate. Chiar și pe zăpadă și pe gheață, majoritatea pneurilor all season sunt la fel de bune precum pneurile de iarnă. Referitor la pneuri, atunci când le alegem, trebuie să fim atenți la descrierea acestora. Dacă aceasta include simbolul fulgului de nea, atunci asigură un comportament bun pe zăpadă.  Totodată, pneurile all season sunt acceptate, din punct de vedere legal, precum și cele de iarnă, inclusiv în alte țări europene. Însă, o problemă poate fi legată de dimensiunile mai mari și la mașini mai grele, în cazul cărora ghidajul lateral în zăpadă poate fi deficitar. Așadar, nu este indicată montarea anvelopelor all season decât la mașinile de clasă mică și compactă, deoarece cu cât mașina e mai mare, cu atât au de suferit siguranța și plăcerea la rulare.

            O anvelopă all season ideală, pe timp de vară, ar trebui să aibă distanțe de frânare mici și un comportament de rulare precis. Însă, prin natura lor, anvelopele all season sunt optimizate pentru anotimpul rece, pentru că au o compoziție mai moale. Vara, distanța de frânare poate crește, anvelopa devenind și mai moale la căldură. Folosirea anvelopelor de iarnă la temperaturi ridicate va duce la uzura prematură a acestora, la un nivel de zgomot mai ridicat și este nerecomandată. Anvelopele all season sunt proiectate pentru zone climatice blânde, unde iarna adevărată durează doar câteva zile pe an. Totodată, datorită performanțelor mai scăzute decât ale celor de vară, ele sunt recomandate mai degrabă pentru autoturisme cu cilindre și putere redusă și sunt potrivite unui stil de condus mai lent.

            Anvelopele all season, totuși, pot fi privite drept niște compromisuri deoarece ele nu conving prin performanțele lor de vârf în toate cazurile. Avantajul acestora principal, însă, constă în utilizarea lor extrem de simplă. Nu mai ești nevoit să schimbi constant pneurile și nici să cheltui prea mult pentru achiziționarea unui al doilea set de anvelope. De aceea, este indicată achiziționarea anvelopelor all season pentru dimensiunile mici, potrivite pentru mașinile din clasele mică și compactă. Securitatea ta și a celorlalți pasageri, cât și calitatea șofatului, sunt cele mai importante aspecte!


×