Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    15
  • comentarii
    11
  • citiri
    85865

Satul bunicilor mei, părăsit, dar iarba e verde şi aerul curat

Crismonimold

1827 citiri

blog-0966917001433757262.jpg

Satul bunicilor mei era înfloritor când eram copil, apoi tinerii s-au mutat la oraş şi bătrânii au murit pe rând. În ultimii ani casele sunt părăsite, unele se deteriorează, altele se mai pot locui, cu amenajări. Cunosc persoane care s-au mutat în sat în ultimii ani, mai ales lângă lacul de acumulare, dar şi în sat. Şcoala, cum apare ea în pozele mele din 2009, afost renovată, a fost renovată oarecum şi biserica şi a apărut un centru medical cu program scurt. Nu mai ştiu cum mai e, că a murit şi bunicul meu şi nu am mai fost din 2011 acolo, pozele sunt numai o parte din ce am, am unele mai frumoase, aici se văd şi ruinele. Asta e. Sunt fotografii cu camcorderul, din 2009 şi 2011. Terenurile şi casele sunt foarte ieftine acolo, mama a vândut nu demult un teren mare cu 2000 euro, ei îi revine jumătate, că are un frate, deci abia putem cumpăra o maşină de spălat şi un calculator pentru mine, plus mici alte nevoi.

 

http://www.kizoa.com/Video-Maker/d21579445k3824490o1l1/countryside-and-memory

 

Case mai multe sunt pe la sfârşitul videoclipului...sunt sute de poze dacă aveţi răbdare :read: :fingers: :bye:

 

 

Sursa: case sasesti sau case de munte parasite

 

 

iată şi pe youtube:

 



9 Comentarii


Comentarii Recomandate

sunt niste fotografii superbe, care pastreaza parca patina timpului, m-au transportat si pe mine in copilarie.. ai un mare talent si o putere de redare a ce este esential, dar din pacate atat de pieritor pe lume

  • Upvote 1

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu

M-a incercat acelasi sentiment pe care l-am avut cand am vizionat filmul Dumvrava minunata, dupa romanul lui Sadoveanu. Ai un talent aparte de a face omul sa se simta in miezul locurilor pe care le prezinti. Ai incercat vreodata sa publici ceea ce scrii? :)

  • Upvote 1

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu

Mulţumesc Fiero, am scris, mai ales poezii, din 2007, dar abia anul acesta am câştigat un concurs de debut organizat la Sălaj şi vor publica acea carte de poezii anul viiitor, aşa au spus. Poate că poeziile mele nu îţi plac prea mult, aici e linkul spre Scribd unde am adunat fragmentele mele literare (şi proză) şi ultimul grupaj de poezii în română (că am tradus şi în engleză) este sau va fi acea carte (cântece pe sub uşă)... în ultimul timp nu am mai scris, din diverse motive.

 

https://www.scribd.com/cristina_monica_mold

  • Upvote 1

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu

Multumesc frumos pt. link! O sa le citesc si o sa-mi spun parerea (nu ca ar conta). Eu aproape sunt convinsa ca o sa imi placa. :)

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
×