Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    62
  • comentarii
    2410
  • citiri
    82006

Despre acest blog

Eu

Intrări în acest blog

 

Retete de pe net adunate ...

Gogosele cu urda http://www.e-retete.ro/retete/gogosele-rapide-cu-urda   Bomboane cu cocos si fistic http://www.e-retete.ro/retete/bomboane-cu-cocos-si-fistic Salam de biscuiti http://www.e-retete.ro/retete/salam-de-biscuiti Marshmallow http://www.e-retete.ro/retete/marshmallow Sos caramel pentru inghetate, prajituri etc http://www.e-retete.ro/retete/sos-caramel Cuib de viespi http://www.reteteculinare.ro/carte_de_buca..._de_viespi-798/   Prajitura joffre http://www.culinar.ro/retete/gateste/3/143...rajituri/joffre

flori de camp

flori de camp

 

Bucataria turceasca

Yesil mercimek salatası Salata cu linte verde http://www.yemex.com/aperatif-kahvaltilik/...k-salatasi.html   Arnavut ciğeri Ficat ca la albanezi (ca sa-i zic asa) http://www.yemex.com/et-balik-tavuk/sakata...vut-cigeri.html   Sumak ekişisi : 2

flori de camp

flori de camp

 

Revedere

Pacat ca de cele mai multe ori, imi revad persoanele dragi sufletului meu, numai in conjuncturi triste. M-am revazut cu vara-mea dupa 2 ani. Ea si sotulei, neschimbati. In schimb copii sunt fenomenali. Schimbati atat de mult! Au crescut. Sunt flacai si domnisoare in toata regula! La cel mare deja ma uit in sus! Bineinteles ca ieri n-am putut sa stam de vorba pe indelete cum am fi vrut, dar ne scoatem parleala azi. Trebuie sa recunosc ca vara-mea sta mult mai bine cu memoria in ceea ce priveste copilaria. isi aduce aminte lucrurui care mie mi-au iesit total din minte :yahoo:   O alta persoana cu care m-am revazut dupa 4 ani este o fosta prietena de-a sorei mele. Neschimbata. Nici nu zici ca ne vedem atat de rar. legatura dintre noi s-a pastrat intacta. Din pacate ea a stat foarte putin la parastas. dar sper sa ne revedem cat de curand.   Mi-am revazut una dintre matusile din partea lui taica-miu dupa 6 ani si ceva. Doamne ce schimbata e! E copia bunicii mele! Si brusc m-am simtit mai apropiata de ea decat as fi banuit. Si are aceeasi bunatate si vorba dulce si moale, calda cum avea bunica. :yahoo:   A fost primul parastas in 7 ani in care n-am avut discutii contradictorii cu ai mei sau cu rudele din partea mamei. De obicei se gaseau sa tot critice cate ceva, nu le convenea mai nimic din ce faceam. De data asta ... stupoare! Lucrurile au fost exact asa cum ar fi trebuit sa fie mereu. Eu m-am schimbat sau ei? :yahoo: Eu sper ca au devenit ei mai intelepti, nu ca am imbatranit eu   Si azi abia astept sa vina vara-mea cu clanul ei (sunt 6 insi in familia ei) sa stam la taclale, sa mergem, sa ne plimbam ... :doh:

flori de camp

flori de camp

 

Concediu 2008

Fuse si se duse. Dar fu mai lung ca niciodata :tease: Nu pot spune ca a fost un concediu plin de distractie, dar a fost frumos sa fim impreuna, departe de casa atata timp. La mare am fost mai agitati cu mersul la plaja de 2 ori pe zi, hranirea copiilor, spalatul copiilor ... pe plaja n-aveam pic de liniste decat atunci cand dormea Daria. ori statea calare pe mine, ori trebuia sa o plimbam intr-una. initial nu i-a placut apa. era si cam rece in primele 2 zile dar dupa ce s-a mai incalzit, sa te tii .... faceam curse. intra in apa si iesea, apoi iar se intorcea ... se ducea dupa alex (cu noi de mana, logic - tot nu vrea sa mearga singura, nu ca n-ar putea) pana ii ajungea apa la gat cand statea pe malul marii, isi punea nisip si in cap. a mancat ca sparta! s-a ingrasat in perioada asta. alex, inca din prima zi s-a aruncat in mare, n-a tinut cont ca era rece si nu avea slipul pe el. avem cateva poze in care se vede clar cat de bine s-a distrat. cand era sa plecam de pe plaja, incepea : "plecam? mergem la restaurant sa mancam? mi-e foame!" la tara, alta nebunie. Daria vroia tot timpul sa alergeam dupa gaini. ii este frica de pisicile si cainii mari. cu puii nu are treaba. nici cu puii de gaina sau rata. i-ar jumuli la greu :wub:   adica una peste alta, a fost bine. a fost super bine sa fiu atata timp departe de casa, fara tv, fara net, fara lucrari de facut   am barfit la greu persoanele de pe forum. nu dau nume. cei care au sughitat se stiu ei   dar de cand ne-am intors, am intrat in recuperari cu traducerile de 2 zile dorm pe apucate. noroc ca mai vine mama sa stea cu fata, sa pot lucra.   n-avem o viata spectaculoasa din anumite puncte de vedere, dar avem o viata frumoasa impreuna si suntem sanatosi, slava Domnului!

flori de camp

flori de camp

 

Se poate merge si singura !

Ieri fi-mea a descoperit ca poate merge si singura. dar dupa cativa zeci de pasi i se face frica Dovada? La Breteloasa in telefon si pe aparatul foto al nostru.   Dar tocami ce vorbeam de treaba asta ca Daria a ales sa mai faca ceva pasi singura ca sa ajunga la mine, apoi la scaun ... :tease:

flori de camp

flori de camp

 

a trecut 1 an!

una peste alta, a trecut 1 an de cand s-a nascut Daria ieri am avut petrecerea de "mot". ce a luat de pe tava? paine, carte si forfecuta a fost agitatie, galagie, Daria s-a dat in spectacol cu tipete, rasete. a mancat felia de paine care a luat-o de pe tava. a mancat cu mare placere din tortul pe care i l-am facut din 8 kg de tort abia mai avem cateva felii. am ramas datoare cu tort la cateva persoane. dar am zis ca le voi face altul la fel :tease: acum fata mea a ultra moderna cu bretonul pe care il are dar dupa amiaza va ramane cheala a ras la toata lumea, dar cum ma vedea intindea bratele la mine pe scurt, a fost frumos. si tot nu ne vine sa credem cat a crescut. din mata lesinata care a fost la nastere, s-a facut o domnisoara mare, alintata si rasfatata. si-a gasit si prima victima, fiul cel mic al nasei care a pupat-o de zor ... pe gurita a primit o gramada de toale (chiar ziceam aseara ca nasa e "bolnava" cu toalele de fata. ei au 2 baieti si tare isi doresc si o fetita), care mai de care mai haioase, elegante de nici nu stiu cand o sa o imbrac cu toate. a primit o oaie de plus tare haioasa si care e mai mare decat daria :wub: a primit un bebe care plange daca ii iei suzeta, daca nu-i dai sa pape, sforaie, rade, zice mama-tata ... alex e mai incantat de bebe decat Daria a primit o tamburina si doua maraca si un lego ...     o sa revenim curand si cu poze :wub:

flori de camp

flori de camp

 

Bilant de 9 luni

70 cm lungime, 9,800 kg. dupa spusele doctoritei are lungime pentru 10 luni si greutate pentru 1 an :tease: in mod normal acum ar fi trebuit sa aiba de 3 ori greutatea de la nastere. ea o are dar cu un surplus de 2 kg :wub: fontanela e inca maricica, asa ca am marit doza de vigantol. continuam sa luam fier desi am auzit ca unii doctori recomanda pauza in administrarea fierului. ma rog .... de acum putem papa ciorbe. gata cu supele. are voie si peste, sucuri de rosii in mancare. pacat ca inca nu ne atingem de pilaf si fainoase. sa-i fi facut mama la fetita paste cu sos de rosii deci nimic negativ. asa ca mai mergem la doctor dupa ce implineste 1 an ca sa-i facem nu stiu ce vaccin. de fiecare data cand mergem la doctor, se minuneaza doctorita de cat de frumoasa e si acum ca a vazut si culoarea ochilor definitivata, e inebunita dupa ochii ei   vorbeam zilele trecute cu raul ca o sa avem mari probleme cu copchii cand se vor face mari din cauza aspectului lor fizic.

flori de camp

flori de camp

 

primii pasi!

well, fata noastra nu se rostogoleste, nu merge de-a busilea, nu se ridica singura, n-are dinti in gura dar daca o sustinem, sta in picoare si de azi a invatat sa ridice momentan numai piciorul stang pentru a pasi. sunt curioasa cand va face aceeasi miscare si cu dreptul :salut: e ..... mirifica :stars: :crazy: :)

flori de camp

flori de camp

 

....

well ... timpul trece, vin sarbatorile, pitica se dezvolta pe zi ce trece si se ataseaza tot mai mult de mine. cand vede ca ma imbrac sa plec, incepe sa maraie. cand ma intorc, e maraita si cum ma vede intinde bratele sa o iau in brate si se linistete abia dupa ceva timp de tinut in brate. alex e tot mai mandru si preocupat de surioara lui. povestete la oricine intreaba, ce mai mananca, ce nu mai mananca Daria, daca doarme sau e maraita, se tavaleste pe jos si face ca toate animalele doar ca sa o faca pe pitica sa rada. ieri i-am cumparat piticii scaun pentru masa si alex nu s-a culcat pana nu l-a vazut cum arata. apoi a venit la mine si a facut gestul :P aseara, cand am venit de la cumparaturi, agitatie mare. alex abia la ora aia a spus ca azi urmeaza sa mearga la niste copii cu dizabilitati si trebuie sa le duca ceva produse de igiena, fructe sau dulciuri. parintii mei, care au stat cu copii cat am fost noi plecati, sarisera cu gura pe el ca nu stiu ce. saracu se ascunsese in baie si nici cand l-am strigat eu nu mai vroia sa iasa de acolo. intr-un tarziu a iesit si a venit la mine plangand, ca trebuie sa duca aia aia si ca vrea si el sa fie bun! bineinteles ca mi-am luat haina pe mine si m-am dus iar la cumparaturi. cum sa las copilul sa sufere? dupa ce s-a linistit lumea prin casa, raul i-a dat lui pitica sa pape masa de seara, m-am apucat de lucru. cand ma uit la ceas la un moment dat ce vad? 12 noaptea :D sheet! raul adormise pe canapea deja. cred ca era obosit de la ploaia in care am stat juma de ora in parcare la iesirea de la auchan ca el uitase cheile in masina si nu puteam sa ne urcam :( si am decretat ca rezerva de chei o voi purta eu in geanta pentru orice eventualitate. oricum nu era prima oara cand stateam ca natafletii pe langa masina :wardellipse:   dar una peste alta, e bine. zilele sunt pline cu evenimente bune si rele, zboara de nici nu-mi dau seama.   ieri ne-am cumparat un mini stepper. zicea raul ca o sa il foloseasca si el. abia astept sa-l vad suntem bestiali

flori de camp

flori de camp

 

Alex

de la o vreme incoace, la alex s-au produs niste schimbari evidente. daca intr-un timp ajunsese sa asculte fara sa cracneasca prea mult, daca isi facea temele fara prea multe insistente ... acum e jalnic! si mai mult, vad ca isi continua atitudinea de "valori inveresate". adica , mi-a spus ca atunci cand zice "nu" e da si invers. :wardellipse: plus ca el tot sustine ca va lua cat mai multi "insuficient" si va lua premiu. nu pot spune ca nu are definitia de "bun" si "rau", "frumos" si "urat". le stie prea bine. dar in ultima vreme are o incapatanare, nefericire, nepasare fata de orice de ma lasa fara cuvinte. am tot incercat diverse metode. nu a functionat. nici cu bine, nici cu rau. e foarte instabil in stari si atitudini. ba ii zice lui maica-mea sa plece acasa la ea, ba ii zice sa-l ia la ea. si asta in aceeasi zi. pe raul ba il accepta, ba il exclude. am tot pus aceasta schimbare pe seama problemelor din ultima vreme, dar consider ca ar fi cazul sa inceteze. dar el nimic. continua.

flori de camp

flori de camp

 

in casa noua ...

una peste alta, am reusit sa ne mutam. inca nu am reusit sa gasesc un loc definitiv pentru toate lucrurile. in special pentru carti va fi necesar sa ne facem o biblioteca. momentan tot in cutii au ramas. alex inca lucreaza la obisnuirea de a dormi singur. chiar daca s-a topit tot cand s-a instalat la el in camera, tot nu pot spune sa ii este usor sa doarma singur. dar are momente cand se bucura de faptul ca are camera lui si isi inchide usa ca sa nu vedem noi ce nazbatii sau dezordine face in camera. pitica inca mai studiaza terenul. se vede clar ca nu s-a obisnuit suficient nici ea cu noua locuinta. nu ne-am obisnuit nici noi inca, cum sa se obisnuiasca ei? acum pot spune ca am spatiu suficient. camera de zi arata intr-un fel suficient de apropiat de ceea ce mi-am dorit. mai sunt multe de facut, dar strictul necesar il avem. pentru restul nu mai exista momentan resurse nici fizice, nici financiare. :wardellipse: pe scurt, anul acesta ne-am implinit multe "obiective". ce n-am facut pana acum, le-am facut intr-un an. dar nimic din toate acestea nu s-ar fi realizat fara Raul.

flori de camp

flori de camp

 

acum 8 ani ...

acum 8 ani, la ora asta abia imi revenisem cat de cat din anestezie. deja aflasem ca alex s-a nascut cu o gramada de par in cap si abia asteptam sa imi revin, sa ma pot da jos din pat sa merg sa-l vad. l-am vazut abia noaptea cand mi l-au adus asistentele la reanimare, pentru 10 minute. ochii aia intrebatori de atunci au ramas aceeasi numai ca acum sunt mai maturizati. de cate ori ma gandesc, retraiesc emotia acelor zile. intre timp alex a crescut, a evoluat. e un mamos. imi spune din 2 in 2 minute cat de mult ma iubeste. are momentele lui de razvratire dar si momente cand ma uimeste cat de matur poate gandi. el este prima minune din viata mea :wardellipse:

flori de camp

flori de camp

 

fasole cu carnati

fiind in post, am zis sa tin si eu postul asta ca nu e asa lung. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnn ......... facu mama niste fasole iahnie zilele trecute si am fost la sa mancam. am mancat si ne-a mai dat si acasa. am mai mancat noi din ea si mai ramasese acolo de vreo 2 portii mici (dupa parerea unora). ieri mananca alex jumate si mai ramasese un pic acolo, in ideea ca mananc mai pe seara. vine raul acasa si nu stiu daca a mancat ceva. ma rog. cert e ca pe la vreo 9pm ma intreaba daca nu imi este foame, ca el ar manca ceva. zic : nu, dar mananca tu. el : pai ce sa mananc? zic : vezi ca ai oua, carnati, mezeluri in frigider. fa-ti si tu si mananca ceva. eu am continuat sa hranesc fetita, doar ii facusem baie. el isi pune mananca, strange. pe la vreo 10.30-11.00 pm ma cam luase foamea. ia fasolea de unde nu-i! o mancase termitoiul de parca nu mai era alta mancare in frigider si n-a avut alta sansa decat sa manance mancarea de post :wardellipse:

flori de camp

flori de camp

 

5 zile si jumatate!

atat mai sunt! rochiile sunt gata, costumele baietilor sunt ok, tortul, florile, meniurile sunt comandate, o parte din bautura e cumparata, alex e tuns, io vopsita. mai trebuie luate vinul, sucurile, apa minerala, cocardele si cardurile de masa, trebuie sa-mi termin voalul, mirele trebuie sa se tunda, io trebuie sa merg la cosmetica, trebuie sa mergem sa ne spovedim ... trebuie sa planificam amplasarea invitatilor la mese ... trebuie sa facem curatenie :wardellipse: trebuie sa mai pregatim gustari pentru acasa pentru ziua nuntii si pentru "coaforul" nostru ... si trebuie sa mai avem grija si de copii intre timp nu suna rau dar vom avea niste zile tare pline de activitate

flori de camp

flori de camp

 

2 saptamani !

mai sunt doar 2 saptamani pana la eveniment si nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma emotionez :D aseara am fost pe la restaurant ... si era o nunta. parca ma luasera emotiile cand m-am gandit ca peste 2 sapt vom fi noi acolo ... alergand de la o masa la alta printre invitati. stiu ca nu vom putea multumi pe toata lumea dar sper ca un numar cat mai mare dintre ei sa fie multumiti. mai greu o sa fie cu rudele, in special cele din partea mamei. ei sunt cel mai greu de multumit. dar la urma urmei, nu le place, sa plece :( stau si ma intreb daca vara-mea va ajunge la nunta. ii inteleg ca le este greu din punct de vedere financiar dar in adancul sufletului imi doresc din toata inima sa ajunga. mda ... se pare ca totusi sunt mai sentimentala decat as fi crezut. avra-mea mi-a fost ca o sora si avand in vedere ca sor-mea nu mai este, macar vara-mea sa ajunga si bineinteles ca odata cu ea ar veni si unchiu :( sunt niste persoane care imi sunt dragi si n-as fi conceput vreodata ca ei sa lipseasca de la nunta mea. m-as lipsi bucuroasa de alte rude de la nunta dar nu de ei. dar mai stii ... poate ca acum se intoarce roata, ca nici eu n-am ajuns la nunta vara-mii si mi-a si spus atunci ca mai bine nu veneau ceilalti dar sa fi venit eu mda .. ar fi o umbra de tristete sa nu ajunga dar va trebui sa inteleg situatia. ai mei sunt si ei emotionati. mama e foarte agitata ca rochia mea inca nu a iesit asa cum ar fi vrut ea. dar pana la urma o sa fie bine, mai are de modificat un pic la ea si sper ca pana marti sa fie gata. ca mai avem si voalul si tunica de facut :( si rochita fetii :( abia astept sa ii facem rochita. o sa fim imbracate amandoua cu rochii din aceleasi materiale, numai ca ea va avea si danteluta alba :P si parca tot nu-mi vine sa cred ca fac nunta. mireasa nu ma vazusem niciodata cand eram adoelscenta si ma gandeam la viitorul meu. dar na ca o fac si p-asta. mama s-a suparat ca nu plec mireasa de la ea din casa de parca as fi d-ra :P a zis ca fac lucrurile numai pe dos. logic! daca mai intai mi-am luat casa, am facut un copil, am facut al 2-lea copil si abia apoi ma marit .. asta sunt si imi este bine asa :P sper doar sa ma pot odihni in zilele de din-aintea nuntii ... ca va fi o noapte lunga si obositoare dar si frumoasa :wardellipse:

flori de camp

flori de camp

 

3 saptamani si jumatate

atat mai sunt pana la nunta. si noi inca nu am pregatit nimic concret. doar planuri :wardellipse: inca nu am luat bautura. nici macar nu stim ce vin o sa luam inca. nu am comandat tortul, fursecurile, cocardele si cardurile de masa. cocardele si cardurile sa admitem ca nu le comandam pana nu ni se confirma numarul de persoane. inca nu ne-am luat de incaltat, inca nu stim unde comandam florile ... parca vad ca pe utlima suta de metrii le vom face pe toate si o sa dam din colt in colt sa ne ajunga timpul. rochia mea stagneaza pentru ca nu mi-am luat sutien. si pe caldurile astea nu prea am chef de plecat de acasa. poate sambata sa fie mai bine sa putem merge la cumparaturi. raul trebuie sa mearga sa-si ia si costum oricat n-as vrea, pe alex cred ca il imbrac tot cu costumul cu care a fost la cununie pentru ca nu cred ca vom avea bani pentru un costum nou. oricum va trebui sa-i iau de incaltat. a facut varza pantofii cu care mergea la scoala. trebuie sa-mi fac si programare la cosmetica. spuneti-mi ca mai avem timp sa le facem pe toate. ca n-as vrea sa ma trezesc in ziua nuntii ca am uitat nu stiu ce

flori de camp

flori de camp

 

recuperare

fi-mea e in recuperari serioase. deja in 17 zile mi-a luat 750 g in greutate. de azi de dimineata, am trecut oficial la mese de cate 150 de ml :wardellipse: aseara a adormit pe la 22.30 si s-a mai trezit dimineata la 5.45 sa manance. 150 de ml ... tragea cu o verva din biberonul ala de ziceai ca i l-ar fura cineva si sa apuce sa pape tot inainte sa i-l iau e bestiala aseara o tineam in brate si alex vorbea cu ea. se uita lung la el si tot dadea din gurita si scotea limba doar doar sa zica si ea ceva. dadea semne ca-l recunoaste si pe alex.

flori de camp

flori de camp

 

disperata de daria!

copchilul asta mic al meu ma duce la disperare pin stilul de a manca ;) ieri : ora 4.45 - 90 ml, ora 8.00 - 110 ml, ora 11.00 -90 ml, ora 13.45 - 110 ml, ora 16.45 - 75 ml (a adormit), ora 17.45 - 60 ml, ora 22.20 - 120 ml.   azi : ora 3.10 - 90 ml, ora 4.20 - 60 ml, pana la 5 s-a tot mosmondit ca tot mai cerea de mancare, ora 7.20 - 90 ml.   in ritmul asta ea se va face obeza, iar eu voi umbla tot timpul chiauna. nici nu stiu cand trece timpul. acu mananca, pana eructeaza, pana adoarme ... iar se trezeste cu foamea in gat ;) uneori ma si intreb in acel rastimp de o ora jumate ce sa fac mai intai? curat in casa, sa mananc, sa lucrez sau teme cu alex? :) dansa in schimb ... n-are nici o treaba. creste, se umfla, zambeste multumita, se intinde .... si scoate limba la noi ;)

flori de camp

flori de camp

 

d'ale lui alex ...

aseara tarziu, am iesit sa ne plimbam ca muream de cald. la intoarcere, undeva in jur de 22.30, mergand cu totii pe o alee, alex impingea la carut. la un moment dat din fata noastra venea o tipa intr-o bluza cu vedere la buric si o fusta scurta, cu vreo 3 palme deasupra GENUNCHIULUI. raul : ia uite alex .... eu ii dau cu cotul lui raul in coaste. tipa putea sa ne auda. raul : ia uite .... uita-te pe unde mergi, alex ... ala radea de nu mai putea. trece tipa ... eu catre raul : ce faci, ma? te uiti, ha? ii zic lui alex : asta se uita dupa fete ... alex : pai da! se uita ca sa mi-o dea mie ...   sa cad in mijlocul strazii si mai multe nu :) ;) :P ;)   p.s. faza e ca pe urma am continuat subiectul si alex incepuse sa se rusineze :D   29.07.2010 Discutii intre Alex si RAvl   R : Vezi ca mergem la Rusanesti ... Sambata ai timp sa stai toata ziua numai cu fetele ... A : Nu trebuie sa fac nimic. E suficient sa ma imbrac frumos si sa rad. R : Asta o fi valabila acolo, nu si la Bucuresti. Astea-s mai destepte. S-ar putea insa si pe acolo sa gasesti o exceptie , doua ... A : A! Inseamna ca-s urate alea.... UIte .. si mama e desteapta, dar e urata ;) :)   1 Septembrie 2010 De ieri are adidasii negrii cu scorpioni, mult visati. Azi-noapte a dormit cu unul dintre adidasi in pat si de cateva ore bune sta imbracat in casa ca de strada si cu adidasii in picioare. ;)

flori de camp

flori de camp

 

d'ale baietilor

ii zic lui alex : de ce ma calci pe picior? alex : e rece si ma racoresc ....     ii zic lui alex : du-te-n dormitor ca am o treaba ... raul : alex, stai tata aici ...     ;) ;) ;) :)

flori de camp

flori de camp

 

oboseala cronica

am ajuns sa asufar de oboseala cronica. spatele ma doare non stop. in a 2-a parte a zilei deja trebuie sa mi se spuna clar si raspicat ca sa pot intelege ce se vorbeste. gandesc in reluare. noaptea umblu teleghidata intre dormitor si bucatarie ca sa-i fac lapticul gazei. dimineata cand ma trezesc zici ca-s nedormita de o luna. mi-e dor sa gatesc dar nu mai gasesc resurse si pentru asta in fiecare zi. mi-e sila de dezordinea din casa dar nici nu le mai gasesc locul. s-au inmultit si hainele si obiectele ... si in conditiile astea ma gandesc sa arat si bine la nunta ;) deja incep sa ma indoiesc de faptul ca voi rezista fizic. :)

flori de camp

flori de camp

×