Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    2
  • comentarii
    0
  • citiri
    947

Cate tipuri de vaporizator exista si cum sa il alegi pe cel potrivit

Legalizeit

675 citiri

blog-0109810001515077658.jpg

Vaporizatorul este un dispozitiv care are la baza tehnologie de ultima generatie, fiind considerat o alternativa mai sigura la metodele clasice de a fuma (tigara, bong, pipa, etc.). Modul in care functioneaza se aseamana partial cu cel al dispozitivelor de tip heat-not-burn: tutunul sau amestecul de ierburi este incalzit de un flux de aer sau o suprafata fierbinte, care il aduce la o temperatura ce depaseste punctul de fierbere. In acel moment, tutunul sau amestecul de ierburi se transforma instantaneu in vapori, acestia fiind directionati catre un punct de iesire, de unde pot fi inhalati de catre utilizator. Deoarece tutunul este doar incalzit si nu ars, utilizand vaporizatorul vei fi ferit de substantele toxice regasite in fumul de tigara, vaporii inhalati fiind, de asemenea, mult mai delicati cu gatul si plamanii tai.

 

In functie de modul in care este incalzit tutunul sau ierburile, vaporizatoarele se impart in doua mari categorii: cele pe baza de convectie si cele pe baza de conductie. Conductia presupune incalzirea tutunului sau a ierburilor prin contactul cu o suprafata fierbinte, in timp ce convectia functioneaza prin expunerea tutunului sau ierburilor la un flux de aer fierbinte.

 

Care sunt principalele tipuri de vaporizator?

 

In functie de design si gradul de portabilitate, vaporizatoarele sunt de trei tipuri: desktop, portabile si vape pen-uri.

 

Vaporizatorul desktop

 

Vaporizatorul desktop se remarca atat prin performantele sale cat si prin faptul ca este unul din cele scumpe de pe piata. Avand dimensiuni ceva mai mari decat celelalte tipuri de vaporizator si nevoie de o sursa continua de curent electric pentru a functiona, acesta se conecteaza direct la priza.

 

Pentru cei carora le place sa se relaxeze mai mult acasa si isi doresc vapori de cea mai inalta puritate, vaporizatorul desktop este alegerea potrivita. Pe piata sunt disponibile o varietate mare de modele, capabile sa satisfaca exigentele tuturor, multe dintre ele venind la pachet cu accesorii inedite, precum balonul de inhalare, si alte functii interesante si utile. Unul din cele mai apreciate este vaporizatorul desktop Volcano, disponibil in doua variante: Classic si Digit.

 

Vaporizatorul portabil

 

Vaporizatorul portabil functioneaza pe baza de acumulatori. Acesta este mai greu si are dimensiuni mai mari decat un vape pen, dar durata de viata a bateriei este mai mare si temperaturile de vaporizare mai mari. Totodata, vaporizatorul portabil iti ofera posiblitatea de a face ajustari fine la diversi parametri de functionare, la fel ca in cazul mod-urilor de tigara electronica.

 

Vaporizatoarele portabile au, de asemenea, preturi destul de piperate. Unele modele mai avansate permit vaporizarea atat a tutunului si ierburilor, cat si a uleiurilor concentrate extrase din plante.

 

Unele din cele mai populare modele de vaporizator portabil sunt Flowermate, Crafty, Arizer, Firefly si Might.

 

Vape pen-uri

 

Vape pen-urile sunt unele din cele mai cautate tipuri de vaporizatoare, datorita faptului ca reusesc sa imbine portabilitatea si performantele intr-un mod echilibrat. La fel ca vaporizatoarele portabile, acestea functioneaza pe baza de acumulatori si sunt foarte usor de utilizat.

 

Printre cele mai versatile si performante modele de vape pen-uri, se numara Gpen Pro si Flowermate V3.0.


×