Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    12
  • comentarii
    0
  • citiri
    2031

Idei utile pentru a lua cu brio Bac-ul la istorie!

vasilica23

567 citiri

Absolventii clasei a XII-a vor avea de trecut, in vara lui 2018, adevarata “proba a maturitatii”, si anume examenul national de Bacalaureat. Chiar daca probele scrise se vor desfasura, potrivit calendarului elaborat de catre Ministerul Educatiei Nationale, in perioada 25-28 iunie 2018, febra pregatirilor este in toi! Iar pregatirea temeinica pentru acest examen inseamna, pentru tinerii absolventi, nu doar parcurgerea materiei pe cont propriu.

 

Pregatirea la istorie pentru examenul de Bacalaureat se dovedeste a fi, pentru o buna parte a adolescentilor, o veritabila povara. Materia stufoasa, abundenta datelor si a informatiilor ii fac, de multe ori, pe acestia sa abandoneze lupta pentru parcurgerea si aporfundarea materiei.

De aceea, pentru a intelege si a asimila mai rapid informatiile, ei apeleaza la

 

sedinte particulare de meditatii istorie. Pentru cei care totusi aleg sa se pregateasca singuri, venim in intampinarea lor cu cateva sfaturi utile.

 

üAtentie mare la programa de examen

 

Manualele de clasa a XII-a sunt proiectate astfel incat sa urmareasca insusirea de competente specifice fiecarui capitol. Din materia studiata la clasa, incearca sa pui accent pe cele mai importante capitole! Daca simti ca nu stii destul, un profesor meditator iti poate fi de ajutor.

 

üLucreaza mult cu sursele istorice

 

Istoria fara surse este aidoma pestelui fara apa. Lucrul cu sursele istorice este esential in vederea intelegerii contextului istoric in care au avut loc unele evenimente, cat si a cauzelor si consecintelor proceselor istoricelor. De asemenea, sursele istorice ajuta si la o mai buna intelegere a deciziilor politice a marilor personalitati care au marcat Istoria Romanilor. In cadrul sedintelor de meditatii istorie - http://bit.ly/2DHNAZE profesorul iti va da imboldul necesar si te va invata cateva trucuri pentru a lucra mai usor cu sursele istorice.

 

üIncepe pregatirea din timp!

 

Intrucat sunt o multime de detalii si date istorice de asimilat, este indicat sa parcurgi sistematic fiecare capitol, pentru a intelege mai bine firul evenimentelor. Fiind o disciplina care se studiaza in clasa a XII-a, este suficient daca te pregatesti temeinic la fiecare lectie si acorzi cate o ora-doua, in week-end, pregatirii suplimentare. Tine cont si de ajutorul pe care ti-l poate da o sedinta de meditatii istorie, mai ales daca stai in Bucuresti. Aici ai foarte multe variante!

 

üAnalizeaza cu maxima atentie fiecare subiect de examen

 

Examenul de Bacalaureat la istoria romanilor este structurat gradual. Subiectele sunt, in general, de nivel mediu. Acestea testeaza, pe langa cunostintele acumulate, si abilitatile absolventului de a lucra cu textul, de a-l intelege, de a extrage informatii istorice relevante si de a formula opinii si argument despre un eveniment/personalitate istorica, pornind de la informatiile furnizate de catre sursa istorica.

 

Tratand cu maxima seriozitate fiecare capitol si fiecare lectie pravazuta in programa de bac, vei observa ca istoria nu este deloc o disciplina dificila si plictisitoare. Vei obtine rezultate foarte bune si, in plus, te vei bucura de farmecul oferit de istorie.

 

O sedinta de meditatii istorie are un rol marcant de a-ti ghida pasii spre reusita!

 

RECOMANDAM CU PLACERE MEDITATII-ORICE.RO!Marshal_Joffre_inspecting_Romanian_troops_during_WWI.jpg


×