Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12001

Piesele de motociclete: mini ghid de achizitie

enrique00a

818 citiri

blog-0329326001495798512.jpg

Sa cumperi o motocicleta este o grea decizie, nu numai pentru faptul ca trebuie sa dai dovada de mult curaj si indemnare in momentul in care o conduci, ci si pentru ca trebuie sa ai grija ca intodeauna piesele care intra in componenta sa sa se afle in stare perfecta de functionare.

 

Piesele de motociclete pot fi cumparate atat din magazine, po fi comandate pe internet, dar pot fi cumparate si de la targuri de autovehicule.

 

O piesa de motocicleta noua este intotdeauna de preferat unei piese vechi, pentru ca va avea garantie si, din start, are sanse mai multe ca sa reziste in timp.

Chiar si cea mai noua motocicleta poate avea nevoie de reparatii

 

Posesorii unei motociclete noi nu trebuie sa se culce pe o ureche si sa isiimagineze ca motorul lor nu are nevoie de reparatii si de piese moto noi pentru cativa ani din momentul achizitionarii, pentru ca nu este deloc asa. De piese noi poate sa fie nevoie chiar dupa primele drumuri facute cu motocicleta, pentru ca o piesa se poate strica in orice moment.

 

Cei care au asemenea vehicule pot sa invete sa le repare la ei acasa, urmarind instructiunile oferite de cartea tehnica a motocicletei, ceea ce inseamna ca le va usura mult munca. Este important ca un posesor de motociclete sa stie sa isi repare singur motorul, mai ales cand este vorba despre stricaciuni minore, care pot fi usor identificate si apoi remediate.

Tipuri de piese de motociclete

 

Desi motocicletele sunt mici in comparatie cu autoturismele, camioanele sau vehiculele utilitare, ele au multe piese in componenta. Cand trebuie sa achizitionezi asemenea piese, exista trei tipuri importante care pot fi cumparate. Aceste categorii sunt: piesele originale sau piesele de motocicleta OEM, piesele de motocicleta aftermarket si cele are au mai fost folosite, second hand. Tipul pieselor pe care urmeaza sa le aleaga un posesor de motocicleta va depinde foarte mult de piesa care trebuie sa fie înlocuita, deoarece fiecare tip de piesa pentru motor are propriile sale avantaje si dezavantaje. Daca este sa ne luam dupa vorbe, nu incercati sa schimbati cu piese second hand. Ramane asadar varianta pieselor de motociclete noi, Unimotors.ro fiind un bun exemplu de locatie virtuala de unde puteti comanda simplu si rapid componente originale, chiar din fata calculatorului personal! S-a stricat filtrul de moto, kitul biela sau kitul de carburator? Nici o problema, Unimotors va propune cele mai bune piese!


×