Owen Wilson

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriOwen Wilson
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1603

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Owen Cunningham Wilson
Nascut(a): 18 noiembrie 1968 in Dallas, Texas, SUA
Inaltime: 179 cm

Owen Wilson este un cunoscut actor american ce a jucat cu precadere in filme de comedie precum Meet the Parents, Wedding Crashers, Me and Dupree, Shanghai Noon si Marley & Me.

Cariera

Owen Wilson a debutat in pelicula Bottle Rocket, al carei scenariu l-a scris impreuna cu Wes Anderson. Cei doi au colaborat in continuare ca scenaristi la Rushmore si The Royal Tennenbaums (Gene Hackman, Ben Stiller, Anjelica Houston, Gwyneth Paltrow), filme pe care Anderson le-a si regizat in acelasi timp, colaborare frumoasa care s-a soldat cu o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Owen Wilson a jucat apoi in The Cable Guy, in regia lui Ben Stiller. A avut prestatii minore in Anaconda, Armageddon si The Haunting, insa a avansat la roluri importante in Permanent Midnight si The Minus Man.

In 2000 joaca alaturi de Jackie Chan in Shanghai Noon, o comedie ce a adunat incasari de aproape 100 de milioane de dolari din intreaga lume. Doi ani mai tarziu, Owen Wilson apare alaturi de Eddie Murphy in I Spy, alaturi de Jackie Chan in Shnaghai Knights si impreuna cu fratele sau, Luke Wilson, in Around the World in 80 Days. 

In 2005 joaca in Wedding Crashers, unde ii are ca parteneri pe Rachel McAdams, Isla Fisher, Bradley Cooper si Jane Seymour. Owen Wilson a avut roluri in 10 filme alaturi de Ben Stiller: The Cable Guy, Permanent Midnight, Meet the Parents, Zoolander, The Royal Tennebaums, Starsky % Hutch, Meet the Fockers, Night at the Museum, Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian si Little Fockers.

Au urmat Marley & Me, alaturi de Jennifer Aniston, Hall Pass, Midnight in Paris cu Rachel McAdams si The Big Year alaturi de Steve Martin si Rosamund Pike. Pentru perioada 2012-2013, Owen Wilson si-a anuntat prezenta in Freezing People Is Easy si Turkeys.

Viata personala

Owen Cunningham Wilson s-a nascut pe 18 noiembrie 1968 in Dallas, Texas, SUA. A absolvit Universitatea din Texas. A avut o relatie cu solista Sheryl Crow, pe care a cunoscut-o la filmarile peliculei The Minus Man. In 2007, Owen Wilson a fost internat de urgenta in urma unei tentative de sinucidere. Purtatorul de cuvant al actorului a declarat ulterior ca Wilson este sub tratament antidepresiv. 

In ianuarie 2011, Owen Wilson si iubita lui, Jade Duell anuntau ca au impreuna un copil, Robert Ford Wilson.