Daniel Craig

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1698

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Daniel Wroughton Craig
Nascut(a): 2 martie 1968 in Chester, Cheshire, Marea Britanie
Inaltime: 178 cm

Daniel Craig este un actor de origine engleza care a jucat in pelicule precum Lara Croft: Tomb Raider, Road to Perdition, Munich, The Golden Compass si in rolul lui James Bond in seria de filme cu acelasi nume.

Daniel Craig

Cariera

Daniel Craig a inceput sa joace pe scena teatrului in piesa Angels in America. Au urmat aparitii in drama Our Friends in the North, in Lara Croft: Tomb Raider alaturi de Angelina Jolie, in Road to Perdition cu Tom Hanks si Paul Newman. A obtinut roluri principale in peliculele Sword of Honour, The Mother alaturi de Gwyneth Paltrow, Layer Cake, Enduring Love, Munich, Infamous, Casino Royale, The Golden Compass, Quantum of Solace, Defiance si Cowboys & Aliens.

In 2005, Daniel Craig a fost contactat de catre producatorii francizei James Bond si invitat sa-l interpreteze pe agentul 007 cu acelasi nume. Actorul a fost constient inca de la inceput de grandoarea rolului in special si a francizei in general si de responsabilitatea pe care trebuia sa si-o asume odata cu acceptarea ofertei. Craig a mers mai departe si a decis sa aduca in plus o profunzime emotionala personajului . 

Din pacate, insa, anuntul conform caruia Daniel Craig a fost distribuit in rolul lui James Bond nu a fost bine primit de public si de critici. Ideea in sine ca imaginea agentului 007 intruchipat de un barbat inalt, chipes, brunet a fost distrusa i-a nemultumit pe fanii obisnuiti cu portretul clasic al agentului MI6. Admiratorii seriei au amenintat cu boicotarea peliculei, iar criticii au publicat articole dezaprobatoare la adresa deciziei producatorilor. 

In ciuda acestei controverse iscate, numeroase figuri publice, inclusiv patru dintre actorii care l-au interpretat in trecut pe James Bond, si-au anuntat sprijinul pentru Daniel Craig. Dupa lansare, pelicula a avut incasari record, devenind filmul din seria Bond cu cele mai multe incasari pana in prezent. Prestatia lui Craig a fost laudata si apreciata. 

Producatorii au anuntat cel de-al doilea film James Bond cu Daniel Craig in rolul principal, Quantum of Solace. Filmarile nu au fost lipsite de intamplari nefericite: Craig si-a taiat varful unuia dintre degete, un cascador a fost grav ranit iar un Aston Martin, masina-simbol a agentului 007, a derapat si a ajuns in lac in timp ce era transportata spre platourile de filmare. Cel de-al treilea film Bond, Skyfall, este anuntat pentru 2012.

In 2009, Daniel Craig a jucat alaturi de Hugh Jackman in piesa A Steady Rain pe Broadway. Si-a imprumutat vocea pentru a-i da viata agentului James Bond in jocurile video  GoldenEye 007 si Blood Stone. A jucat in The Girl With the Dragon Tattoo, in Dream House alaturi de Rachel Weisz, si in The Adventures of Tintin.

Viata personala

Daniel Wroughton Craig s-a nascut pe 2 martie 1968 in Chester, Marea Britanie. A inceput sa joace inca de la varsta de 6 ani, in piesele organizate la scoala. La 16 ani s-a mutat la Londra pentru a urma cursurile National Youth Theatre si Guidhall School of Music and Drama.

In 1992, Daniel Craig s-a casatorit cu actrita Fiona Loudon, cu care are o fiica, Ella. Cei doi au divortat in 1994 iar Craig a inceput o relatie care a durat 7 ani cu actrita germana Heike Makatsch. Din 2004 pana in 2010 a fost impreuna cu producatorul Satsuki Mitchell.

Din decembrie 2010, Craig si Rachel Weisz au inceput o relatie, iar dupa o jumatate de an si-au unit destinele intr-o ceremonie privata realizata la New York. Cei doi erau prieteni foarte buni inca dinainte sa inceapa idila amoroasa, lucrand impreuna inclusiv la pelicula Dream House. 

Daniel Craig si Rachel Weisz