Christoph Waltz

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriChristoph Waltz, Viena
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1299

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nascut(a): 4 octombrie 1956 in Viena, Austria
Inaltime: 174 cm

Christoph Waltz este un actor austriac-german extrem de apreciat, distins cu premiul Oscar pentru rolul secundar din Inglorious Basterds. Pe langa statueta de aur, Waltz a mai fost premiat pentru acelasi rol in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la premiile BAFTA, Globurile de Aur si Screen Actors Guild Award.

Cariera

Christoph Waltz a studiat actoria la Seminarul Max Reinhartd din Viena, apoi la Institutul de Teatru si Film Lee Strasberg din New York. A debutat pe scena teatrului, fiind distribuit in piese din cadrul diverselor evenimente culturale precum Festivalul Salzburg sau la teatre precum Burgtheater din Viena sau Schauspiele din Zurich.

Waltz a devenit, treptat, un respectat si apreciat actor de televiziune. In 1998 a jucat in comedia romantica Das Merkwurdige Verhalten Geschlechtsreifer Grossstadter zur Paarungzeist (Love Scenes from Planet Earth), in rolul lui Charly, un scriitor care imprumuta masina de scris a editorului sau, astfel atragand atentia a doua femei. In 1999 a fost distribuit in thriller-ul Falling Rocks, avand rolul unuia dintre cei cinci turisti din Germania veniti in America de Sud si implicati intr-un caz de crima.

In 2000 a debutat si in regie, cu productia pentru televiziune numita Wenn man sich traut (A Question of Confidence).

Laudele unanime au venit in 2009, dupa prestatia nemaipomenita din Inglourious Basterds, filmul lui Quentin Tarantino. Christoph Waltz i-a dat nastere colonelului SS Hans Landa sau Vanatorului de Evrei, cum era poreclit datorita stilului unic de a gasi si extermina evreii care se ascundeau. Revelatia Hollywood-ului cu privire la Waltz ii revine in totalitate lui Tarantino, care a crezut in talentul actorului si nu a simtit ca risca oferindu-i unul dintre cele mai grele roluri dintre cele nascocite de regizor pana la acel moment. 

 

Desi initial Tarantino se temea ca trebuie rescris scenariul intrucat personajul Hans Landa parea imposibil de jucat prin complexitatea sa, pentru Christoph Waltz se pare ca personajul a fost floare la ureche. Prestatia sa a fost onorata cu premii in cadrul diverselor festivaluri de film si gale de premiere. Mandru de personajul creat, dar si de maniera unica de interpretare a lui Waltz, tarantino a declarat:

"Cred ca Landa este unul dintre cele mai bune personaje pe care le-am creat si pe care o sa le creez vreodata, iar Christoph l-a interpretat cu mare exactitate... Este adevarata ca, daca nu gaseam pe cineva la fel de bun ca Christoph, probabil ca nu as fi facut Inglourious Basterd."

 

Au urmat comedia The Green Homet, alaturi de Seth Rogen si Cameron Diaz, Water for Elephants impreuna cu Robert Pattinson si Reese Witherspoon, The Three Musketeers, alaturi de Mila Jovovich, Orlando Bloom si Juno Temple si Camage, cu Kate Winslet si Jodie Foster. Pentru 2012 anunta Django Unchained, o drama western regizata de Quentin Tarantino in distributia caruia mai apar si Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Kurt Russell si Jamie Foxx. 
Viata personala

Christoph Waltz s-a nascut la Viena, in Austria, intr-o familie familiarizata cu lumea scenei teatrului chiar si la nivelul bunicilor si strabunicilor acestuia. Waltz vorbeste fluent trei limbi (germana, franceza si engleza), fapt ce l-a ajutat enorm in portretizarea personajului Hans Landa din Inglourious Basterds, care, asemeni actorului, era fluent in cele trei limbi europene. 

Are dubla cetatenie, germana si austriaca, din cauza faotului ca tatal sau avea cetatenie germana. In ciuda faptului ca este si cetatean german, Waltz se considera austriac, motivand acest lucru prin faptul ca s-a nascut la Viena, a crescut la Viena, tot la Viena a si studiat si absolvit si tot acolo a debutat pe scena teatrului.