Ulei de jojoba pentru scalp

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4262

Voteaza & Distribuie

Descriere

Arborele de jojoba apartine genului Simmondsia si familiei Simmondsiaceae. Este originar din desertul Sonora din sud-vestul Arizonei si, de asemenea, din parti ale Mexicului si Californiei. Amerindienii au profitat de proprietatile medicinale si terapeutice ale cearei lichide sau uleiului extras din semintele acestui arbust. Din vremuri stravechi, uleiul de jojoba a fost folosit pentru tratarea pielii uscate, ranilor, arsurilor si vanatailor. E de inteles ca uleiul de jojoba figureaza in lista de ingrediente in diverse produse de ingrijire a pielii.



Motivul pentru care uleiul de jojoba este folosit in produsele de ingrijire a pielii este atribuit capacitatii sale de a patrunde in piele si a incetini transpiratia. Atunci cand este aplicat pe scalp, uleiul de jojoba ajuta la indepartarea matretii si trateaza diverse alte probleme de scalp. Datorita proprietatilor sale antioxidante, ajuta, de asemenea, la protejarea foliculilor de par de deteriorare.


Beneficiile uleiului de jojoba pentru scalp



ulei de jojoba


ulei de jojoba pentru scalp



Desi toti ne dorim un par sanatos si lucios, utilizarea produselor de styling care contin substante chimice dure pot deteriora parul si pot provoca pierderea stralucirii naturale a parului. Uneori, pot aparea chiar probleme de scalp care cresc riscul de subtiere sau cadere a parului. Pot fi folosite sampoane sau lotiuni speciale, insa exista si optiunea de a folosi tratamente naturale. Un tratament eficient ar fi utilizarea uleilui de jojoba pentru combaterea problemelor de scalp. Se poate folosi chiar si pentru cresterea parului.


Psoriazisul scalpului

Psoriazisul scalpului este o afectiune inflamatorie, caracterizata de o acumulare rapida a celulelor pielii la nivelul scalpului. In cazul in care celulele pielii sunt produse intr-un ritm foarte rapid, scalpul devine incrustat cu straturi de celule ale pielii. Formarea unei coaje argintii, a unor pete rosii umflate pe scalp, durerea si mancarimea in zona scalpului, etc. sunt unele dintre simptomele aceastei afectiuni.



Scalpul inflamat da senzatia de mancarime, astfel aparand tentatia de ne scarpina. Acest lucru poate provoca chiar deteriorarea foliculilor parului, care, la randul lor, ar avea un impact negativ asupra cresterii parului. Uleiul de jojoba este un agent de curatare excelent, astfel ca se poate utilizara cu incredere pentru tratamentul psoriazisului scalpului. Masarea uleiului pe scalp ajuta la curatarea coajei formate pe scalp si calmeaza senzatia de mancarime specifica.


Matreata

O alta afectiune comuna care afecteaza scalpul este dermatita seboreica sau matreata. Una dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei matretii este secretia excesiva de sebum din glandele sebacee. Desi sebumul favorizeaza lubrifierea pielii, atunci cand secretat in cantitati excesive, se acumuleaza pe scalp si blocheaza foliculii parului. Acest lucru impiedica cresterea parului si face firul de par mai fragil. Deoarece uleiul de jojoba poate patrunde adanc in firul de par, acesta dizolva in mod eficient sebumul sau acumulari cleioase. Tot ce trebuie sa facem este sa incalzim uleiul si apoi sa masam usor scalpul cu acesta. Dupa o ora in care uleiul se lasa sa actioneze, spalam parul cu un sampon „usor".




ulei de jojoba


ulei de jojoba




Ruperea parului

Desi unele dintre problemele scalpului ar putea fi asociate cu un sistem imunitar slabit, de cele mai multe ori ruperea parului e cauzata de foliculii deteriorati de par. Uleiul de jojoba ajuta la curatarea scalpului si mentine forul de par hidratat, astfel ca aplicarea acestui ulei ajuta la rezolvarea problemei foliculilor infundati intr-o mare masura. Atunci cand foliculii de par se pastreaza curati, intacti, parul este mai puternic si mai putin predispus la rupere.


Ulei de jojoba pentru par gras

Aplicarea uleiului de jojoba pe pielea capului nu va impiedica doar matreata si ruperea parului, ci va va ajuta sa aveti un par sanatos si stralucitor. Masarea uleiui de jojoba pe scalp stimuleaza circulatia sangelui, care la randul sau va stimula cresterea parului. De asemenea, acesta va hidrata parul si il va face moale si stralucitor. Spre deosebire de unele produse pentru par care pot contine substante chimice dure, acesta este un produs natural, care nu dauneaza parului in niciun fel.


Ulei de jojoba pentru par uscat

Compozitia chimica a acestui ulei este considerata a fi foarte asemanatoare cu cea a sebumului, favorizand hidratarea scalpului. Se poate utiliza fie ca balsam fie se aplica pe par in timp ce parul este inca ud. Cei care au parul cret si greu de stapanit isi pot turna cateva picaturi de ulei de jojoba pe palma si isi pot trece degetele prin par pentru a il face mai usor de aranjat.



Aceasta a fost o scurta trecere in revista ale problemelor parului care pot fi tratate prin masaj cu ulei de jojoba pe scalp. Acum, ca stiti despre numeroasele beneficii ale uleiului de jojoba pentru par si, stiti cum sa-l folositi, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati acest ulei si sa observati rezultatele. Va veti convinge ca uleiul de jojoba intareste parul si hraneste pielea capului.