Tanorexia, dependenta de bronz/solar

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3145

Voteaza & Distribuie

Descriere

La fel cum exista anorexia sau bigorexia, exista si fenomenul numit tanorexie, care se traduce ca fiind dependenta de solar. Persoanele care sufera de aceasta afectiune se recunosc dupa frecventarea exagerata a solarului, expunerea excesiva la soare si folosirea cremelor autobronzante.

Masuri de prevenire in ceea ce priveste efectele nocive ale soarelui si solarului inca se mediatizeaza. Insa persoanele tanorexice, care ravnesc si fac orice pentru a avea o piele maslinie, trec si peste aceste avertizari.

Melanotanul - injectia cu bronz

Melanotanul este la momentul de fata cea mai noua inventie in materie de bronzat. Sub forma unei injectii, Melanotanul este de fapt o versiune sintetica a hormonului natural ce produce melanina.

Chiar daca este considerata un drog ilegal, aceasta metoda se bucura de o mare popularitate in Marea Britanie. Doctorii si-au facut datoria si au facut cunoscute riscurile acestei injectii, insa pentru femeile tanorexice aceste avertizari sunt de prisos. Ele percep bronzul mai important decat sanatatea. Chiar daca se pot alege si cu cancer de piele, acest lucru nu le opreste in a-si injecta solutia in abdomen.

La ora actuala nu exista autorizatie pentru comercializarea acestui produs. Nu exista declaratii oficiale in privinta beneficiilor acestui medicament si avertizarilor asupra reactiilor adverse pe termen lung.

Alte efecte secundare ale Melanotanului:

- depresia

- lipsa poftei de mancare

- greata

- cresterea tensiunii

- atacuri de panica



Asadar, exista femei dependente de bronz/solar, care afirma ca nu pot sa traiasca fara o piele bronzata, femei care sunt dispuse sa-si riste sanatatea apeland la fel de fel de medicamente promitatoare.



Specialistii recomanda insa expunerea preventiva la soare prin folosirea cremelor de protectie cu factor ridicat, iar pentru pastrarea bronzului pe toata durata anului, folosirea cremelor autobronzate.