Uniunea Europeana (UE)

Uniunea EuropeanăUniunea Europeană (abreviat UE, vezi și nume alternative) este o uniune economică și politică, dezvoltată în Europa, ce este compusă din 28 state. Originile Uniunii Europene se trag de la Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO) și din Comunitatea Economică Europeană (CEE), formată din șase state în 1958. În anii următori Uniunea Europeană s-a lărgit prin aderarea unor noi state membre și și-a crescut puterea prin adăugarea de domenii economice, sociale și politice în abilitățile sale. Tratatul de la Maastricht a înființat Uniunea Europeană sub prezenta denumire în 1993. Ultima amendare a bazelor constituționale ale UE a fost Tratatul de la Lisabona, care a intrat în vigoare la 1 decembrie 2009.
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-10 din 141 rezultate.
  • Putin pledează, la Belgrad, pentru stabilitate în Balcani
  • Putin pledează, la Belgrad, pentru stabilitate în Balcani0

  • Evocând Kosovo, el a spus că, pentru ”a ajunge la stabilitate în regiune”, trebuie ”să se găsească compromisuri” şi ”să fie respectate”.
    Cu privire la această problemă, sensibilă în continuare la 20 de ani de la războiul ...

  • ''Planul B'' pentru Brexit al premierului Theresa May
  • ''Planul B'' pentru Brexit al premierului Theresa May0

  • Parlamentul britanic se află într-un impas după ce a respins marţi acordul privind Brexitul convenit împreună cu Bruxellesul de către premierul conservator Theresa May. Aceasta din urmă a anunţat că se va întâlni cu liderii tuturor par...