România

RomâniaRomânia este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.[6] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală a Munților Carpați. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est. De-a lungul istoriei, diferite porțiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost în componența sau sub administrația Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus și a celui Austro-Ungar. România a apărut ca stat, condus de Alex...
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-9 din 9 rezultate.
  • Guvernul ”își asumă” aderarea la zona euro în 2024
  • Guvernul ”își asumă” aderarea la zona euro în 2024+2

  • Guvernul aprobă miercuri Planul național de adoptare a monedei unice europene, prin care România își asumă obiectivul de accedere la zona euro în anul 2024.
    Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în debutul ședinței de guvern că, dup...

  • Video Petre Daea, ministrul Agriculturii, la TVR
  • Video Petre Daea, ministrul Agriculturii, la TVR+343

  • Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat pe larg miercuri seara, în direct la emisiunea România 9 de la TVR1, care este problema cu cormoranii, o specie protejată la nivel european, care se hrănește cu pește.
    "Ce este cormoranul? Este...