Bulgaria

BulgariaBulgaria (în bulgară България, bɤ̞ɫˈɡarijɐ) este o țară din Europa de Sud-Est. Se învecinează cu România la nord, Serbia și Macedonia la vest, Grecia și Turcia la sud, iar la est are ieșire la Marea Neagră. Cu un teritoriu de 110.994 km², Bulgaria este a 14-a țară ca mărime din Europa. Poziția sa a făcut din ea o răscruce istoric a diverselor civilizații, devenind locul unde s-au găsit cele mai vechi artefacte și dovezi ale prelucrării metalelor din lume.[1][2][3][4] Culturile preistorice au început să se dezvolte în Bulgaria de astăzi în neolitic. Istoria sa antică a fost marcată de prezența tracilor, și ulterior de a grecilor și romanilor. Apariția poporului și statului bulgar unificat d...
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-3 din 3 rezultate.
  • Cartile Ioanei Nicolaie, traduse in Suedia, Bulgaria si Serbia
  • Cartile Ioanei Nicolaie, traduse in Suedia, Bulgaria si Serbia0

  • Cartile Ioanei Nicolaie, traduse in Suedia, Bulgaria si Serbia
    Romanele Cerul din burta si O pasare pe sirma, de Ioana Nicolaie, ambele aparute in colectia "Ego. Proza" a Editurii Polirom, vor fi publicate in traducere in Suedia, Bulgaria si Serbia.

  • Sarbatoarea Martisorului
  • Sarbatoarea Martisorului +31

  • La data de 1 martie in Romania se celebreaza sarbatoarea "Martisorul". De ziua "Martisorului" noi uram tuturor toate cele bune si o primavara frumoasa si le daruim celor dragi cate un martisor - simbol al puritatii inimii si sufletului.
    Niciun an...