Serena Williams

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10214

Voteaza & Distribuie

Descriere

Serena Williams s-a nascut pe 26 septembrie 1981, in Michigan, Statele Unite ale Americii. Ea a fost cea mai mica dintre cele cinci fete ale antrenorilor de tenis Richard Williams si Williams Oracene. Serena a inceput sa joace tenis la varsta frageda de patru ani. Cand a implinit noua ani, Serena si sora ei Venus au fost inscrise in Academia de tenis a lui Rick Macci. Dar in 1995 au parasit academia si au inceput antrenamentele sub indrumarea tatalui lor.




Serena Williams


Serena Williams




Serena Williams a debutat in tenisul profesionist in 1995, in Bell Challenge, un set de 3 turnee de tenis, in Quebec City. In 1997, Serena s-a clasat pe locul 304 si a surprins intreaga lume prin infrangerea Monicai Seles si a lui Mary Pierce in Cupa Ameritech Chicago. A ajuns la rangul 99 pana la sfarsitul anului. In anul urmator a uimit-o pe Lindsay Davenport, castigatoarea mondiala cu numarul, in sferturile de finala ale Medibank International Sydney. Participarea la sferturile de finala in sase evenimente diferite din acel an i-au asigurat Serenei un loc in top 20 WTA pentru prima data in cariera ei, in 1998.



Serena a castigat primul titlu de tenis profesionist in 1999, invingand-o pe Amelie Mauresmo in finalele Open Gaz de France. In acelasi an a castigat Pacific Life Open, US Open si Cupa Grandslam, in cele din urma ajungand pe pozitia a 4-a clasamentul WTA. Momentul de varf al carierei sale in tenis a fost victoria impotriva Martinei Hingis si a lui Steffi Graf in 1999.



A devenit a doua femeie afro-americana care a castigat un turneu de Grand Slam, cand a iesit invingatoare la US Open. In 2000, incheiat un parteneriat cu sora ei, Venus Williams, pentru a castiga o medalie de aur olimpic la Jocurile Olimpice de la Sydney. Surorile Williams au castigat Campionatul Wimbledon in 2000 si Australian Open in 2001.



In 2002-2003, Serena a castigat toate cele patru turnee Grand Slam invingand-o pe sora ei Venus Williams in finala turneelor. Ea a castigat Open-ul francez in iunie, in iulie Wimbledon, US Open in septembrie 2002 si Australian Open in ianuarie 2003. Ea a crescut la pozitia numarul 1 in clasamentul WTA dupa ce a castigat 8 titluri single in acel an. Ea a ramas in varful topurilor timp de 57 de saptamani consecutive.



O accidentare la genunchi in 2003 au tinut-i afara din joc pentru o perioada, care a inregistrat o scadere in clasamentul ei, dar a reusit totusi sa termine anul pe locul 3. In 2004 nu a reusit sa castige niciun Grand Slam si a scazut la locul 7.



Serena a avut o revenire puternica in 2005, castigaand al saptelea titlu de Grand Slam si ajungand pe locul 2 in clasamentul WTA. In aceasta perioada Serena avea o relatie cu directorul american, Brett Ratner. In 2006, dupa ce a fost fortata sa iasa din joc pentru aproape tot anul, a iesit din top 100 pentru prima data in noua ani.




Serena Williams


Serena Williams




Dupa o perioada proasta in 2006, Serena Williams si-a recapatat fortele si a avut o revenire puternica in 2007. A invins-o pe Maria Sharapova si a castigat Australian Open 2007. Desi nu a castigat niciun alt turneu major in acel an, a ajuns pe pozitia 7 in clasamentul WTA. 2008 i-a adus un succes enorm tenismenei, inclusiv o linie de saptesprezece meciuri castigate. Castigul la US Open 2008 i-a asigurat locul 2 mondial pana la sfarsitul anului 2008.




Serena Williams


Serena Williams




A invins-o pe Dinara Safina si a castigat Australian Open 2009, recastigand locul 1. Cu aceasta victorie a castigat 23,980,811 dolari americani, cea mai mare suma de bani castigata de o tenismena din intreaga lume. Dar nu a reusit sa se mentina pe locul 1 pentru mult timp, pierzand in fata Dinarei Safina.



Numele Serenei a fost asociat cu marci precum Puma, Nike si Lycra. A aparut, de asemenea, pe coperta Sports Illustrated Swimsuit Issue in 2003 si 2004 si in videoclipul "I Want You" al rapperului american Common, in 2007. S-a implicat activ in cauze sociale in domeniile educatiei si sanatatii.



Serena Williams are o lunga lista de distinctii, cum ar fi Newcomer WTA of the Year, Premiul 34th NAACP Image Awards President's Award, premiul ESPY pentru cea mai buna tenismena, Laureus World Comeback of the Year si WTA Player of the Year.



Serena Williams
a parcurs un drum lung pentru a ajunge este in lumea tenisului de azi. Prejudiciile aduse au decazut-o in cariera in tenis, dar fanii ei au incredere ca Serena va reveni, mai puternica decat oricand.