Sculpturi in detaliu

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4460

Voteaza & Distribuie

Descriere

Adam Beane este un artist care te uimeste prin sculpturile sale. Compozitiile sale sunt foarte dinamice, nuantate, iar expresiile sunt atat de bine captate si redate, incat acestea te fac sa te simti cand le vezi, precum in fata unor fiinte vii, desi dimensiunile nu sunt naturale.





Obama, sculptat de Adam Beane


Obama, sculptat de Adam Beane




Personaje reale, personaje de film, sportivi si alte nume, sculptate toate intr-un mod inedit, ne sunt prezentate toate intr-o maniera artistica pana in cel mai marunt detaliu.


Artistul s-a nascut in Massachusetts, iar intre 1999 si 2001 a lucrat la doua magazine de jucarii unde era masinist si trebuia sa foloseasca o varietate de materiale pentru a realiza toate jucariile de la camioane pana la pistoale cu apa.





sculptura in detaliu


sculptura in lucru




In cursul acestui job pe care-l avea la magazinele de jucarii, lui Adam i se cerea ocazional sa se foloseasca de abilitatile sale in sculptura si trebuia sa reconditioneze unele personaje din filmele si emisiunile pentru copii.




sculptura in detaliu


sculptura in detaliu



A reusit astfel sa faca o incursiune in sculptura pana in anul 2002, an in care a avut ocazia sa-si incerce norocul ca sculptor freelancer pentru McFarlane Toys, unde realiza sculpturi ale personajelor din sport. La scurt timp, Adam Beane a ajuns unul dintre cei mai importanti sculptori de la aceasta companie.





sculptura in detaliu


sculptura in detaliu



Totusi, constatandu-si talentul, se simtea frustrat de limitele materialelor pentru sculptura. Ambitios din fire, sculptorul a inventat CX5. Acesta este un material foarte versatil, care se poate folosi precum lutul atunci cand este cald, iar cand se raceste este rezistent precum plasticul.





sculptura in detaliu


sculptura in detaliu



De asemenea, CX5, materialul cu care lucreaza sculptorul Adam Beane, este complet reutilizabil si poate fi slefuit, lustruit sau topit si turnat in diverse forme.



Sculptorul isi doreste ca acest material realizat de el sa apara pe piata pana la sfarsitul anului 2011 si planuieste sa realizeze si ateliere de sculptura, precum si tutoriale video pentru instruirea doritorilor.



sursa: amusingplanet.com