Sare de baie handmade cu glicerina si uleiuri esentiale

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5522

Voteaza & Distribuie

Descriere

Baile aromatice cu sare de baie de casa si mastile exfoliantele naturale catifeleaza si rasfata pielea. Ce poate fi mai relaxant decat rasfatul intr-o baie fierbinte cu aroma preferata dupa o zi obositoare de munca? Sarea de baie adaugata in apa are efect calmant si ajuta la vindecarea tesuturilor pielii.

Reteta pentru sare de baie handmade nu necesita nici un efort deosebit. Va veti bucura cu siguranta de prepararea sarurilor de baie cu diverse ingrediente si culori. Aromaterapia si ingrijirea pielii sunt pe lista prioritatilor oricarei femei. Prepararea sarurilor aromatice de baie pe cont propriu este o modalitate sigura de a te bucura de arome si minerale in forme pure, neprelucrate. Dupa cum stim cu totii, cele disponibile pe piata sunt incarcate cu aditivi pentru a creste productivitatea implicand costuri minime. Prepararea sarurilor de baie acasa la tine este mai putin costisitoare in comparatie cu achizitionarea celor din comert. Daca intentionezi sa pui in aplicare reteta de sare de baie, prima data asigura-te ca ai ingredientele necesare si vase de depozitare.

Ingrediente pentru sare de baie handmade

In ceea ce priveste ingredientele necesare prepararii sarii de baie, trebuie sa le ai deja pe majoritatea in bucatarie. Fiecare dintre componente e utila pentru piele intr-un anume fel. De exemplu, sarea de mare accelereaza vindecarea si imbunatateste circulatia sangelui, glicerina este un excelent hidratant, bicarbonatul de sodiu este un gomaj excelent pentru tratarea eruptiilor cutanate iar uleiurile esentiale au efect de hidratare si vindecare.

Pregateste ingredientele in cantitati corespunzatoare:

  • 1 cana de sare de mare (dupa indepartarea impuritatilor)
  • 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1-2 lingurite de glicerina
  • 10 -12 picaturi de uleiuri esentiale (ulei de lavanda sau ulei de eucalipt)

Cum sa prepari sarea de baie acasa la tine?


Daca doresti sa dai culoare la sarea de baie, utilizeaza o cantitate mica de colorant alimentar sub forma de pasta sau un colorant lichid nedaunator pentru piele. Pregateste o tabla de copt si acoper-o cu o hartie de ceara pentru a se usca sarurile. Odata ce ai asezat-o intr-un loc la indemana (de preferinta pe o masa curata de bucatarie, poti incepe prepararea propriu-zisa.

Pune o folie de plastic pe masa din bucatarie pentru a colecta orice substanta cazuta. Intr-un castron mare de metal, masoara si adauga sarea de mare. Folosind o pipeta medicinala, adauga uleiurile esentiale picatura cu picatura in amestecul de sare. Agita colorantul pe care ai decis sa-l folosesti. Adauga glicerina si amesteca bine ingredientele. Continua mixarea amestecului pentru aproximativ 10 minute, pana cand sarurile sunt uniform imbibate cu ulei esential si colorant.

Dupa amestecarea suficienta a ingredientelor, intinde sarurile de baie rezultate pe tabla de copt captusita cu hartie de ceara. Pentru ca uscarea sa fie cat mai rapida, intinde sarurile intr-un strat cat mai subtire. Apoi asteapta sa se evapore umezeala timp de aproximativ 6 ore inainte de a pune sarurile in vase speciale. Aceasta procedura de uscare va preveni agregarea sarurilor in interiorul vaselor de depozitare. Sarea de baie cu glicerina este gata.

Adauga sarurile in recipiente pana sus si strange bine capacele. Evitati utilizarea unui capac fara filet, deoarece acesta va cauza agregarea saruri si pierderea prematura a aromei. Fa etichete cu mirosurile specifice si lipeste-le pe recipiente.

Uleiurile esentiale mentionate in aceasta reteta pot fi substituite cu altele pentru a crea versiuni personalizate de sare de baie. La fel se pot adauga plante aromatice dupa preferinte. Acestea le puteti folosi si pentru decor sau ca un element de cadou personalizat pentru prietenii tai.