Reguli pentru o alimentatie sanatoasa

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8153

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu trebuie sa mai amintim cat de populare au ajuns dietele in ziua de azi. Exista mii de diete, fiecare cu reguli diferite. Daca stai sa analizezi observi ca unele se bat cap in cap, si nu mai stii dupa care sa te iei. Evident, toate iti promit o silueta excelenta. Pe masura ce te documentezi iti pui intrebarea daca are rost sa te apuci de treaba si tot citind se intrezareste si ideea de abandonare. Indiferent de concluzia la care ai ajuns, tine cont de acesta selectie de 10 reguli esentiale in orice dieta. Sunt lucruri de care trebuie sa tii seama fie ca vrei doar sa te mentii in forma, fie ca intentionezi sa-ti readuci trupul la formele de altadata.

Dupa cum spune si Steven Tyler: "toate lucrurile bune din viata sunt simple si ieftine".

1. Consuma alimente cu aport caloric redus

Sa fim seriosi! Nu e necesar sa te infometezi pentru a pierde kilogramele in plus, ci doar de vointa de a alege alimente cu putine calorii, care tine evident de cat de putenica e motivatia ta. Se va intampla un lucru perfect natural. Organismul tau, primind mai putine calorii, se va „servi" din caloriile pe care le are deja stocate.

2. Impune-ti un stil de viata sanatos

Pur si simplu, spune „adio" junk-food-ului si dulciurilor daunatoare. Nu te mai gandi sa testezi restaurante "dubioase" si, oriunde ai merge, refuza alimentele nesanatoase. Nimeni nu te poate forta sa consumi o anumita mancare. Prietenii, familia sau iubitul pot consuma orice doresc ei, tu te vei limita la alimente sanatoase. Nu uita ca stilul de viata tine de personalitatea fiecaruia.

3. Lasa scaunul si stai mai mult timp in picioare

Scoate-ti din cap ideea de a fugi repede sa ocupi scaunul liber. Fa-ti un obicei din a petrece cel putin 10 minute dintr-o ora in picioare. Nu-ti fie frica, nu vei face nici varice si cu atat mai putin nu vei lesina de oboseala.

Cu orice ocazie, ridica-te de pe scaun si plimba-te sau fa-ti orice de lucru. Nu refuza o plimbare in parc sau o iesire intr-un loc de dans.

4. Mananca fructe, fructe si iar fructe

Alimente fara doar si poate sanatoase, consuma-le pentru a creste aportul de vitamine atat de necesare organismului si pentru a avea energia de care ai mereu nevoie.

5. Fii atenta la cate portii pui in farfurie

Nu are rost sa te avanti dupa diete complicate, doar ca sa ai in farfurie doua portii in loc de una. Portioneaza-ti cat mai bine alimentele si nu manca mai mult decat e necesar la o masa.

6. Acorda mai multa atentie bauturilor

De cele mai multe ori cand ne ingrasam ne gandim ca principalele responsabile pentru kilogramele in plus sunt alimentele. Insa nici bauturile nu sunt deloc de neglijat. Fie ca e vorba de vinuri dulci, alcool sau bauturi carbogazoase, acestea sunt cel putin fel de bogate in calorii ca si prajiturile.

7. Fa-ti o clarificare a meselor

Fa-ti ordine in alimentatie. Imparte-ti alimentele in trei mese mari si doua, trei gustari. Astfel iti vei pacali hipotalamusul si vei scapa de senzatia de foame care te cuprinde de atatea ori.

8. Ai grija la pozitia corpului

Postura in care stai se reflecta in formarea colaceilor si a pungilor de grasime de sub barbie. Deci acorda mare atentie pozitiei de la birou. Ai grija si la modul in care mergi. Asigura-te ca nu ai umerii lasati si capul orientat spre barbie. Obisnuieste-te sa stai dreapta si sa respiri natural.

9. Nu te grabi sa termini de mancat

Cand e ora mesei, ora mesei sa fie. Lasa televizorul deoparte, nu trebuie sa raspunzi la mail chiar atunci si sa faci intre timp si alte lucruri. Concentreaza-te la ce pui in farfurie si cand trebuie sa te opresti din mancat.

10. Obisnuieste-te sa citesti etichetele produselor

Renunta la a arunca alimentele in cos doar pentru ca arata bine sau sunt la oferta. Selecteaza produsele dupa aportul caloric continut. Nu e nici o rusine as citesti eticheta, e vorba de sanatate care e cea mai importanta. Ai sa fi mandra ca ajungi acasa doar cu alimente sanatoase.