Pungile de sub ochi

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari16542

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pungile de sub ochi sunt in mare parte cauzate de probleme de somn si de procesul natural de imbatranire. Remediile pentru ele includ comprese reci, pungi de ceai, medicamente si modificari ale stilului de viata. Pungile de sub ochi va fac sa aratati obosit si stresat, chiar si atunci cand va aflati intr-o stare de spirit buna. Aceasta conditia inestetica a pielii nu face altceva decat sa va reflecte stilul dvs de viata. Asadar, nu va infuriati cand prietenii va intreaba de sanatate sau cum va simtiti. Pungile de sub ochi va fac sa pareti mai in varsta decat sunteti. Cea mai buna solutie este sa intelegeti care sunt cauzele lor si sa le evitati, astfel incat sa nu se formeze deloc. In cazul in care apar fara sa va dati seama, puteti incerca sa le tratati acasa.

Ce cauzeaza pungile de sub ochi?
Oricine se poate confrunta cu experienta frustranta a pungilor de sub ochi, care nu sunt altceva decat semne ale stressului si ale tulburarilor de somn. Mai mult, stilul de viata, modificarile hormonale, imbatranirea si ereditatea sunt, de asemenea, responsabile pentru aparitia lor. Cateodata, aceste pungi inestetice se datoreaza retentiei de apa si reactiilor alergice. In cele mai multe cazuri, pungile de sub ochi incep ca niste mici umflaturi sub pleoapa inferioara, si trec neobservate pana cand se transforma intr-o punga deranjanta si inestetica.

Conform expertilor dermatologi, pungile de sub ochi apar datorita procesului natural de imbatranire. La fel ca si in cazul altor zone ale corpului, grasimile se depoziteaza sub ochi si sunt sprijinite de ligamente. Pe masura ce imbatranim ligamentele slabesc si nu mai pot sustine depozitel de grasime. Intr-o astfel de situatie, moleculele de grasime aluneca si se acumuleaza sub piele, provocand astfel pungile de sub ochi.

Cum sa scapi de pungile de sub ochi?


Aceste pungi nu sunt o afectiune medicala severa, ci sunt, mai degraba, o problema cosmetica. Chiar daca exista metode terapeutice pentru tratarea pungilor de sub ochi, luteti lua in considerare remediile naturale, necostisitoare si fara efecte secundare. Daca tratamentul de acasa nu reuseste sa indeparteze umflaturile de sub ochi, consultati un dermatolog. Iata ce puteti incerca acasa:

Spalati-va cu apa rece: Imediat ce va treziti, stropiti-va fata cu apa rece pentru a accelera circulatia sangelui si pentru a va pastra prospetimea. In fata oglinzii, tamponati-va pleoapele (atat cele superioare, cat si cele inferioare) de mai multe ori. Acest lucru va raspandi fluidele in zonele inconjuratoare si va reduce umflatura.

Comprese reci: Cel mai eficient mod de a reduce pungile de sub ochi este aplicarea compreselor reci pe zonele afectate. Daca aveti, folositi o masca de ochi umpluta cu gel, pe care ati bagat-o in prealabil in congelator. Daca nu aveti asa ceva, bagati o lingurita in frigider si lasati-o peste noapte. Dimineata asezati-o pe pleoape.

Pliculete de ceai: O alta modalitate de a trata pungile de sub ochi este aplicarea pliculetelor de ceai inmuiate in apa. Acidul tanin din ceai ajuta la strangeea pielii si la reducerea umflaturii. Intindeti-va, inchideti ochii si puneti-va pe ochi pliculete de ceai umezite. Lasati-le sa actioneze vreo 15 minute.

Tratati cu lapte: Acidul lactic este un remediu eficient pentru tratarea umflaturilor si a petelor intunecate ale pielii. Inmuiati doua discuri de bumbac, curate, in lapte pasteurizat si puneti-le pe ochi timp de aproximativ 5 minute. Repetand aceasta activitate de doua ori pe zi va va ajuta sa scapati de pungile de sub ochi.

Medicamente: Daca retentia de apa de dinaintea ciclului menstrual este cauza principala, luand un diuretic prescris de medic va va ajuta sa scapati de pungi. In unele cazuri, ochii umflati insotiti de mancarime si roseata pot fi simptome ale alergiilor, care sunt tratate cu antihistaminice.

Schimbarea stilului de viata: Modul in traiti are o importanta foarte mare in vindecarea rapida a umflaturilor de sub ochi. De exemplu, daca mancati de la fast food si dormiti putin este foarte probabil sa va accentuati aspectul inestetic de sub ochi. Deci, un somn adecvat si un regim alimentar echilibrat sunt esentiale pentru a-l trata. De asemenea, beti suficienta apa pentru a indeparta toxinele si pentru a combate retentia de apa.
Puteti sa le tratati si asezand felii de cartofi, de castraveti sau de lamaie peste pleoape. Cum am spus mai devreme, in cazul in care pungile de sub ochi nu se trateaza cu aceste remedii naturale, cereti sfatul unui specialist pentru a primi tratamentul medicamentos de care aveti nevoie, eventual chiar si o interventie chirurgicala.