Ochelari de soare

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7869

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ochelarii de soare sunt cu siguranta una dintre optiunile cele mai convenabile pentru a ne proteja ochii de lumina soarelui si a a arata cat mai atractiv. In locurile in care soarele arde toata ziua, este foarte util sa purtam ochelari de soare, deoarece nu numai ca acestia protejeaza ochii de caldura si de razele solare directe, ci ne si usureaza vederea in ciuda razelor solare puternice.

Acestia sunt special conceputi pentru a proteja ochii de razele ultraviolete nocive ale soarelui. UV sau radiatiile ultraviolete sunt componentele nocive ale razelor solare care provoaca arsuri ale pielii, cancer de piele si mancarimi ale ochilor. Expunerea excesiva neprotejata la razele UV poate duce, de asemenea, la formarea ridurilor in jurul ochilor si leziuni oculare destul de grave. Este important ca purtati ochelari de soare cu filtrare UV, daca vrei sa stati departe de problemele ce pot surveni.

Ochelarii de soare sunt recomandati de catre medici pentru persoanele care au ochi sensibili, au suferit o interventie chirurgicala la ochi sau cei care au probleme de vedere. Pe langa acestea, ochelarii de soare sunt si un tip de accesoriu de moda cu care se poate asorta imbracamintea si care poate schimba look-ul complet. Astfel, exista mai multe tipuri de ochelari de soare, fabricati de branduri celebre sau nu neaparat, astfel incat doritorii au o gama larga de unde sa aleaga.

Tipuri de ochelari de soare

Atunci cand iti achizitionezi o pereche de ochelari de soare, ar trebui sa iei in considerare pe cei care sunt durabili, confortabili pentru ochi si vedere, care confera un aspect elegant si care sa se potriveasca cel mai bine cu forma fetei tale. Exista mai multe tipuri de ochelari de soare, care sunt produsi de marci de renume cum ar fi Ray Ban, Louis Vuitton, Marc Jacobs, etc.

Ochelari de soare aviator

Daca sunteti in cautarea uneia dintre cele mai cool perechi de ochelari de soare pentru barbati si femei, alegeti ochelarii aviator! Ochelari de soare aviator se potrivesc perfect stilului casual, sportiv, elegant si retro. Indiferent de ce haine porti, acesti ochelari vor atrage privirile celor din jur.

Prima pereche de ochelari aviator a fost proiectata de Ray Ban la sfarsitul anilor 1930. Aceasta a fost proiectata special pentru pilotii care aveau nevoie de lentile de inalta calitate care sa le protejeze ochii atunci cand ajung la mare inaltime. Ochelarii aviator au devenit populari in randul tinerilor dupa ce Tom Cruise a purtat o pereche in "Top Gun", acest film fiind inca popular printre barbatii si femeile din ziua de azi.

Forma lor ovala triunghiulara arata perfect pe orice tip de structura a fetei, fiind disponibili cu lentile polarizate (factor de protectie de 100% impotriva razelor UV) precum si normale. Pot si purtati la plaja, pentru un safari, la o petrecere, in timp ce conduceti sau absolut oriunde va aflati.

Ochelari de soare „wayfarers"

Cu culori atractive pentru rame, si lentile negre, ochelarii de soare „wayfarers" sunt cu siguranta cea mai buna combinatie de stil si protectie impotriva razelor ultraviolete. Acestia duc inapoi in anii '60 in care atat barbatii cat si femeile si-au etalat aceste modele minunate dupa preferintele proprii. Cunoscuti pentru stilul unisex, acesti ochelari de soare sunt cu siguranta si unele dintre cele mai cool modele de ochelari de vara! Forma semicirculara a cadrului, cu rame groase, se potriveste cu orice structura a fetei, iar culorile sunt la discretie. Ochelarii de soare „wayfarers" sunt accesoriul final si clasic esential pentru cei care prefera stilul retro, care nu se va demoda niciodata.

Ochelari de soare polarizati

Cunoscute ca fiind unele dintre cel mai populare tipuri de lentile de ochelari de soare, lentilele polarizate ofera o vedere clara si luminoasa, impiedicand lumina puternica a soarelui sa patrunda intermitent in ochi. Acesti ochelari de soare au fost purtati prima data de catre piloti, dar sunt potriviti pentru toate tipurile de activitati in aer liber, cum ar fi de condus, jocuri in aer liber, drumetii sau pur si simplu pentru mersul pe jos. Cu siguranta cunoasteti acel sentiment cand intrati intr-o camera direct de la soare, si aveti o lumina verde intermitenta in fata ochilor. Alegeti sa purtati ochelari polarizati si veti observa diferenta. Nu numai ca arata clasic si au diferite modele si culori disponibile, dar va usureaza vederea cand soarele „bate" atat de mult incat nu veti dori sa-i mai dati jos.

Producatori de ochelari de soare

Exista multi producatori de ochelari de soare, care sunt renumiti pentru stilul adoptat. Chiar daca sunt renumiti pentru unii dintre cei mai scumpi ochelari de soare, acestia au cateva modele excelente care sunt accesibile cumparatorilor. Cele mai celebre branduri de ochelari de soare sunt Ralph Lauren, Ray Ban, Versace, Oakley, Gucci, Vogue, D & G, Cazal, Prada, Guess, Tag Heuer, Fendi, Serengeti etc.