Masajul facial

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3570

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul facial trebuie sa vizeze fiecare portiune a fetei in parte pentru ca efectul sa fie maxim. Uleiul folosit variaza in functie de tipul de piele. Un simplu ulei de fata e o alegere potrivita. Masajul propriu zis dureaza cam 15-20 de minute.

Esti pegatita? Asaza-te in pat, cu capul pe doua perne, aplica uleiul de fata si debaraseaza-te de toate gandurile. Un masaj corect incepe mereu din mijlocul fetei si continua spre tample. Nu neglija fruntea, nasul si zona de sub ochi.

1. Masaj la frunte. Acesta se executa cu degetele intinse, incepand de la sprancene si continuand spre radacina parului. Apoi se reia din mijlocul fruntii spre tample.

2. Masaj la pleoapele superioare. Cu ajutorul degetelor aratatoare, se maseaza usor pornind de la nas catre tample.

3. Masaj la pleoapele inferioare. Acestea se maseaza prin tamponari usoare, cu ajutorul varfurilor degetelor.

4. Masaj pentru riduri (cele aflate la coltul ochiului inspre tampla). Maseaza aceste zone conturand mici cercuri.

5. Masaj la nas. Se prinde usor nasul intre degetul mare si aratator, dupa care se coboara de la radacina nasului catre nari.

6. Masaj la obraji. Acesta se executa prin miscari circulare de la mijlocul fetei inspre pometi si tample.

7. Masaj la buze. Se descrie de-a lungul buzelor doua arcuri de cerc.

8. Masaj la zona maxilara. Cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu, se maseaza pornind de la barbie, de-a lungul maxilarului, pana la ureche, dupa care se repeta.

9. Masaj la barbie. Barbia dubla se maseaza prin loviri alternative usoare, executate cu dosul palmelor.

10. Masaj la gat. Acesta se executa dinspre barbie spre baza, cu degetul mare intr-o parte si celelalte degete pe cealalta parte a gatului.
In ce priveste cel mai optim moment al zilei pentru realizarea unui masaj facial, acesta este fara indoiala seara. Pana in zorii zilei urmatoare, ingredientele din uleiul sau crema folosita isi vor face efectul asupra tenului, conferindu-i elasticitate si suplete.