Marea piramida din Giza

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4952

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este singura din cele 7 minuni ale lumii antice care nu necesita nici o descriere din partea istoricilor sau a poetilor antici. Este singura dintre minuni despre care nu trebuie sa facem speculatii cu privire la aspectul, marimea sau forma sa. Este cea mai veche, dar singura minune a lumii antice care a supravietuit pana in ziua de azi.

Se crede ca Marea Piramida a fost construita in timp de 20 de ani. Prima data a fost pregatit locul, apoi blocurile au fost transportate si asezate. O carcasa exterioara ( ce a disparut de-a lungul anilor) a fost folosita pentru a netezi suprafata. Cu toate ca nu se stie cum au fost asezate pietrele, exista mai multe teorii. Una din teorii vine cu ipoteza ca a fost construita o rampa dreapta sau in spirala, care a fost marita pe masura ce constructia a continuat. Aceasta rampa, stropita cu noroi si apa, ar fi facilitat plasarea blocurilor de piatra.

De-a lungul istoriei, Marea Piramida din Giza a stimulat imaginatia umana. In 1798, cand Napoleon a invadat Egiptul, si-a exprimat surpriza prin celebra replica: "Soldati! 40 de secole ne privesc din varful piramidei".

In ziua de azi, Marea Piramida din Egipt, este inclusa, impreuna cu alte piramide si Sfinxul, in regiunea turistica a Platoului Gizeh.