Locuri infioratoare, de evitat mai ales noaptea

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4612

Voteaza & Distribuie

Descriere

Locurile infioratoare sunt prezente atat pe hartile filmelor horror, cat si pe cele absolut banale, insa pentru acestea din urma se face mult mai putina reclama, pentru ca unele sunt de-a dreptul malefice. Indiferent cat de tematori sunteti, daca credeti sau nu in fantome si locuri „blestemate", exista in realitate locuri unde nimeni nu si-ar dori sa innopteze. Acestea si-au dobandit o reputatie atat de solida, in ceea ce priveste latura lor sinistra, incat se califica, in mod sigur, in categoria celor „bantuite".


1. Padurea Aokigahara

Padurea Aokigahara de intinde la poalele muntelui Fuji, din Japonia, si, datorita caracteristicilor sale, face ca padurea din Balir Witch Project sa para un fel de parc de distractii sau codru amenajat pentru orientarea geografica a elevilor de la gimnaziu. Localnicii prefera sa nu se aventureze in padurea Aokigahara dupa lasarea noptii. Este o imparatie a sinucigasilor.




Padurea Aokigahara


Padurea Aokigahara, Japonia




Din anii ’50 incoace, peste 500 de oameni si-au pus capat vietii in aceasta padure. Se crede ca „moda" a fost lansata dupa ce Seicho Matsumoto si-a publicat romanul Kuoi Kaiju (Marea neagra de copaci), in care doua dintre personajele sale se sinucid acolo. In cele din urma, sute de niponi s-au spanzurat acolo. Prin padure este plin de panouri de avertizare cu texte precum „Viata este pretioasa. Va rugam mai ganditi-va" sau „Amintiti-va de familiile dumneavoastra".


2. Podul Overtoun

Aflat in apropierea unui incantator satuc scotian, Milton, in localitatea Dumbarton, podul Overtoun este o constructie veche si cu o influenta malefica asupra… cainilor. Sute de caini au murit acolo in ultimele decenii. Se pare ca odata ce animalul ajunge pe pod, simte o nevoie coplesitoare de a se arunca de acolo. Cei care au vazut scenele oribile, au relatat ca bietii caini s-au catarat pe parapetul de protectie al podului si s-au aruncat in gol. Cei care au supravietuit, au urcat din nou pe pod si s-au aruncat iarasi.




Podul Overtoun


Podul Overtoun, Dumbarton, Scotia




3. Osuarul de la Sedlec

Timp de secole, localitatea Sedlec din Cehia a fost un fel de „ultima dorinta" a celor pe moarte, fie ca erau nobili raniti in cruciade, fie simteau ca li se apropie sfarsitul. Asta pentru ca in secolul al XIII-lea, cimitirul local a fost acoperit cu un strat de pamant adus din Tara Sfanta. Toti voiau sa fie ingropati in pamantul sfant si drept rezultat, cimitirul a devenit neincapator si nu se mai putea extinde. Situatia s-a agravat in 1870, cand preotii locali au decis sa faca ceva cu surplusul de oseminte din cimitir. Si au construit Osuarul.




Osuarul de la Sedlec


Osuarul de la Sedlec




Astazi, capela din Sedlec este un loc celebru, vizitat de mii de oameni care admira – infiorati – capela ornata cu zeci de mii de oase omenesti. Acest design interior cat se poate de macabru este opera sculptorului ceh, Frantisek Rint, care, dintr-un anumit motiv, a fost tocmit sa organizeze osuarul extrem de bogat al bisericii. Rezultatul se prezinta sub forma unor bolti generoase, alcatuite din oase, pereti ornati cu tigve, un candelabru inspaimantator, alcatuit din toate oasele corpului omenesc si un blazon din oase si un craniu imens, care orneaza intrarea. Nimeni nu si-ar dori sa-l apuce noaptea pe acolo.


4. Statiunea turistica San Zhi

Localizata in apropierea capitalei taiwaneze, Taipei, statiunea turistica San Zhi este un oras-fantoma, plin de cladiri de forme futuriste, abandonate si harazite distrugerii lente. Statiunea exclusivista era menita sa-i invioreze pe oamenii avuti din Taiwan, plictisiti de viata lor anosta in care nu le mai ramanea nicio dorinta neindeplinita. S-au amuzat inaintea cladirilor ca niste OZN-uri, au intrat in oras, dar au iesit repede, dupa o serie de accidente fatale, inexplicabile.




Statiunea turistica San Zhi


Statiunea turistica San Zhi, Taiwan




Exista foarte putine informatii oficiale despre San Zhi, nimeni nu vorbeste deschis despre acest subiect, insa reactia localnicilor spune totul: nu-i convingi pentru nimic in lume sa intre in fosta statiune turistica. Asa ca, peste 90 de cladiri futuriste zac pustii in plina decrepitudine, asteptand vreun oaspete neavizat ca sa se aventureze in ele. Nu se stie daca ar mai putea gasi drumul spre iesire.