Ingrijirea unghiilor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4714

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alimentatia este principala cauza in ce priveste afectiunile unghiilor. Ceea ce noi alegem sa consumam isi lasa puternic amprenta asupra sanatatii trupului nostru, inclusiv a unghiilor.

Printre alimentele benefice pentru unghii se numara verdeturile, fructele si legumele (mai ales cele bogate in vitamina A), nucile, alunele si legumele verzi (datorita continutului ridicat de vitamina E), ouale, migdalele, soia si cartofii dulci ce abunda in biotina. Specialistii in nutritie recomanda aceste alimente datorita faptului ca vitamina A, E si biotina formeaza un complex care contribuie la intarirea unghiilor. O contributie importanta in acest sens o are si hidratarea, care consta in consumul zilnic a 2 litri de apa.

Cuticulele

Cuticulele trebuie lasate sa creasca normal si ferite de obiceiul de a le roade. In caz contrar, ele se intaresc, se inflameaza, provoaca dureri si devin aspre si neplacute la vedere si atingere.

Pentru a sta departe de aceste efecte negative, poti recurge la masarea pielii mainilor cu ulei sau crema si poti impinge cuticulele in interior cu ajutorul unui betisor de santal, evitand taierea lor. Pentru a evita contactul cu apa si detergentii care usuca excesiv pielea si exfoliaza unghiile foloseste manusi de unica folosinta.

De asemenea, este total gresit sa iti piliesti suprafata unghiilor. Daca vrei totusi sa folosesti o pila, alege una cat mai moale. Inlocuieste acetona cu produse pe baza de ulei si incearca sa eviti apa fierbinte. Pe timpul noptii, foloseste o crema pentru maini, unghii si cuticule sau ulei de migdale pentru hidratare.

Petele albe

Neaspectuasele petele albe de pe suprafata unghiilor pot fi de natura ereditara sau urmarile unui traumatism, prin suprasolicitarea mainilor, care implica lovirea unghiilor de obiecte dure.

Hidratarea unghiilor

Chiar daca unghiile tale nu sunt afectate de vreo problema mentionata mai sus, hidratarea acestora joaca un rol important pentru prevenire si mentinerea sanatatii acestora. Este bine sa folosesti zilnic crema de maini sau ulei pentru masaj, iar in ce priveste unghiile uscate, solutia pentru cuticule este o alegere ideala.

Varianta ce presupune tinerea mainilor intr-un vas cu lapte este de asemenea potrivita pentru hidratare. Acidul lactic din compozitia laptelui are efect de exfoliere a pielii si de intarire a unghiilor.