Ziua Recunostiintei

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2653

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aproape fiecare cultura din lume sarbatoreste o buna recolta. Ziua Recunostiintei din Statele Unite a inceput in primele zile ale coloniilor americane, acum 400 de ani.

In anul 1620, un vapor plin cu mai bine de 100 de oameni a strabatut Oceanul Atlantic pentru a se stabili in Lumea Noua. Acest grup religios a inceput sa puna sub semnul intrebarii credintele bisericii engleze si au dorit separarea fata de aceasta. Pelegrinii s-au asezat in locurile ce fac parte azi din statul Massachusetts. Prima iarna in Lumea Noua a fost o iarna grea. Ei au ajuns prea tarziu pentru a cultiva prea multe, si, fara hrana proaspata, jumatate din colonie a murit din cauza bolilor. In primavara urmatoare, indienii Iroquois i-a invatat cum sa cultive porumb, o hrana noua pentru colonisti. Ei i-au invatat cum sa creasca si alte recolte in solul nefamiliar si cum sa vaneze si sa pescuiasca.

In toamna anului 1621, culturi bogate de porumb, orz, fasole si dovleci au fost recoltate. Colonistii aveau de ce sa fie recunoscatori, asa ca o sarbatoare a fost planuita. Ei au invitat capetenia locala a indienilor si inca 90 de bastinasi. Acestia au adus caprioare si curcani. Colonistii au invatat cum sa gateasca afine si alte tipuri de porumb de la indieni. Pentru aceasta prima Zi a Recunostiintei, indienii au adus pana si popcorn.

In anii ce au urmat, multi dintre colonisti au celebrat recoltele de toamna pentru a multumi pentru bunatati. Dupa ce Statele Unite a deveni o tara independenta, Congresul a recomandat o zi pe an pentru recunostiinta, pe care intreaga natiune sa o celebreze. George Washington a sugerat ziua de 26 noiembrie sa fie Ziua Recunostiintei. Mai tarziu, in 1863, dupa un lung si sangeros razboi civil, Abraham Lincoln a cerut tuturor americanilor sa sarbatoreasca aceasta zi in ultima joi a lunii noiembrie.