Zece plante de apartament toxice pentru caini si pisici

Zece plante de apartament  toxice pentru caini si pisici

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14441

Voteaza & Distribuie

Descriere

Plantele dau un aspect placut si confortabil locuintelor, dar posesorii de animale de companie neastamparate trebuie sa fie foarte atenti atunci cand aleg anumite specii. Mai multe de 700 de plante de apartamant contin substante toxice, uneori fatale pentru cand si pisici atunci cand sunt ingerate. Iata care sunt cele mai comune 10 dintre acestea:

1. Feriga Asparagus

Acest tip de feriga este extrem de periculoasa pentru caini si pisici. Agentul toxic al acestei ferigi se numeste sapogenin, un steroid continut si de o varietate de alte plante. Atunci cand este ingerat, el produce diaree, dureri abdominale, voma dar si inflamatii cutanate.

asparagus

2. Dracena (Dracaena)

Dracena, cu frunzele sale care se aseamana bine cu cele de porumb, contine saponin, un chimical care cauzeaza voma (de multe ori cu sange), scaderea apetitului, depresie si salivatie excesiva. Ingestia acestei plante dilata pupilele la pisici si cauzeaza hemoragie stomacala la caini.

Dracena

3. Dieffenbachia

Si Dieffenbachia este o planta de apartament toxica pentru catei si pisici. Ea contine un chimical foarte otravitor care irita mucoasa bucala, limba si buzele. Aceasta iritatie declanseaza salivatie in exces, dificultate la inghitire, voma si senzatie de sufocare pentru animal.

Dieffenbachia

4. Caladium

Caladium, cu frunzele sale care seamana bine cu niste urechi de lefant, da un aspect frumos locuintei dar este toxica pentru animalele de companie. Planta contine o toxina asemanatoare cu cea din Dieffenbachia si are efecte similare: iritiatie bucala, salivatie in exces, dificultate la inghitire si voma.

Caladium

5. Crinii

Multe plante din familia crinilor sunt otravitoare pentru animalele de companie, mai ales pentru pisici. Initial, prima reactie a unei pisici otravite cu aceasta planta este voma, senzatia de letargie si lipsa apetitului. Daca animalul nu primeste tratament de urgenta, poate face insuficienta renala si ulterior moarte. La caini, ingestia crinilor produce iritatii la nivelul limbii si al buzelor, dificultate la inghitit si voma.

crinul-paciiPlante periculoase pentru animalele de companie{title}

6. Cyclamen (ciclama)

Ciclama este o planta superba, cu flori foarte frumoase, dar care este otravitoare pentru caini si pisici. Ingestia acestei plante cauzeaza voma si diaree. Daca animalul apuca sa consume o cantitate mare de tulpina de ciclama si nu este tratat la timp, face aritmie, atac de cord si moare.

Cyclamen

7. Philodendron (filodendronul)

Filodendronul este o planta de apartamant extrem de comuna, usor de intretinut dar toxica pentru animalele de companie. Aceasta planta contine o substanta care irita buzele si limba, determina senzatie de voma si dificultati la inghitire.

filodendron

8. Arborele de jad

Nu se cunoaste substata care da toxicitatea acestei plante, dar atunci cand este ingerata in exces, determina voma, stari de depresie, ataxie (incapacitate de coordonare) si bradicardie (ritm cardiac lent). Ultimul simtom este rar, dar fatal.

arborele-de-jad

9. Planta de aloe

Desi are multe efecte beneficie asupra sanatatii oamenilor, consistenta sa suculenta este toxica pentru caini si pisici. Substanta galbuie foarte amara continuta de aloe cauzeaza stari de voma si urina rosiatica.

aloe

10. Photos (Potos)

Originara din regiunile tropicale, Potos are o mare capacitate de adaptare in apartamentele din zonele mai reci. Usurinta cu care poate fi cultivata ar trebui sa-i cam sperie pe detinatorii de animale de companie, pentru ca planta le irita gura, buzele si limba. Ingerata in exces, planta cauzeaza stari de voma, dificultate la inghitit si senzatie de sufocare.

photos