Zdob si Zdub

Zdob si Zdub

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3141

Voteaza & Distribuie

Descriere

In anul 1994 s-a fondat formatia Zdob si Zdub, grup de hardcore si folclor romanesc si moldovenesc, stiluri imbinate de membrii trupei intr-un mod original, care, in spectacolele live, fac publicul sa incinga adevarate hore si sa petreaca pana dupa bis.Trupa are farmec si toti fanii care aud ca vor concerta se gandesc cu drag si energie la spectacolul ce va fi oferit de baietii de la Zdob si Zdub.
Zdob si Zdub in concert


Zdob si Zdub in concertMix-ul stilurilor adoptate de baieti mai include si hip-hop, drum'n'bass, jungle si punk. Este o adevarata salata de stiluri muzicale care ii dau originalitate si un spirit aparte formatiei de peste Prut.


Membrii formatiei:

  • Roman Iagupov – voce, in formatie 1994-prezent.

  • Mihai Gincu – bass chitara, 1994-prezent.

  • Sveatoslav Starus - chitara, 1996-2004, inceputul 2010 - prezent.

  • Andrei Cebotari – tobe, 2000-2003, inceputul 2010 - prezent.

  • Valeriu Mazilu – trompeta, cimpoi, 2001-prezent.

  • Victor Dandes - trombon si instrumente populare, 2001-prezent.Cand vine vorba de muzica Moldovei, Zdob si Zdub este un nume greu, de marca, unul ce a facut istorie, insa formatia nu canta doar acasa, ci se simt bine pe orice scena, in Romania, spre exemplu, avand foarte multe concerte.Implicarea lor in muzica si devotamentul de care au dat dovada i-a ajutat sa realizeze pana acum o discografie bogata si i-a indrumat pe cei de la Zdob si Zdub spre scenele Europei, concertand pana acum in peste 20 de tari europene si participand la foarte multe festivaluri de renume precum:Exit din Serbia, Sziget – in Ungaria, Open Air Gampel in Elvetia, Sin Fronteras din Franta, Rock For People din Cehia, Woodstock in Polonia, Stufstock, Pensinsula, Fetel de la Musique din tara noastra, Maxidrom in Rusia si multe altele.

solistul trupei Zdob si Zdub


solistul trupei Zdob si ZdubCantand la astel de festivaluri, baietii de la Zdob si Zdub au avut onoarea sa cante in deschiderea concertelor sustinute de multe formatii care au un renume mondial, cum ar fi Emir Kusturica cu trupa, Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers si altelte.


Pe langa festivaluri, muzica trupei Zdob si Zdub a putut fi ascultata si apreciata in cadrul unor concursuri cum e Eurovision, unde, in 2005 au ocupat locul 6, dar si la televiziuni, aparand pe scena de la MTV Europe. Premiati au fost, de asemenea, si de unele reviste si posturi de radio.Totodata, cei de la Zdob si Zdub au inregistrat piese si au concertat impreuna cu Vasile Dinu, Trio Erdenko din Rusia, Surorile Osoianu din Moldova si alti artisti.Legat de concerte lor in straintate, cei de la Zdob si Zdub sustin ca au fost primiti foarte bine in Balcani, dar ca occidentalii i-au tratat cu indiferenta, francezii si olandezii, spre exemplu, fiind foarte reci. La Bruxelles, insa, Zdob si Zdub au cantat pe scena unde a cantat si Goran Bregovic, iar belgienii au apreciat stilul lor rock atipic.
Valeriu Mazilu (Zdob si Zdub)


Valeriu Mazilu (Zdob si Zdub)Zdob si Zdub au fost invitati sa participe in cadrul unor proiecte, cum ar fi cel din 2007-2009, proiectul european cultural, Linz Europe Tour, care a adunat mai multi artisti din tarile traversate de Dunare. Rezultatul a dus la piesa-colaborare dintre Hubert von Goisen si Zdob si Zdub, dar si la un album, numit "Ethnomecanica".In octombrie 2010, Zdob si Zdob au lanasat un album in limba rusa "Beloe Vino/Krasnoe Vino" = Vin alb/Vin rosu. Albumul este format din cateva colaborari, piese proprii mai vechi, dar in rusa si unele cover-uri.


sursa foto: timisoreni.ro