Vrei sa iti schimbi masina? Apeleaza la leasing auto second hand

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriLeasing auto
Ultima actualizareLuni 17 decembrie 2018
Vizualizari1408

Voteaza & Distribuie

Descriere

Urmatoarele intrebari pe care majoritatea persoanelor si le pun inainte de momentul achizitiei unei masini. Ce este un leasing auto scond hand si ce avantaje poate aduce? Care sunt deosebirile dintre costul cumpararii unui automobil nou si leasingul pentru acelasi tip de automobil?

In principiu, leasingul permite detinatorilor de permis auto sa conduca autoturisme la un cost mult mai accesibil decat cel al aceleiasi masini noi. Se faciliteaza, astfel, accesul la o clasa superioara. Pentru multi, leasingul unei flote auto sau a unui singur autoturism poate fi similar cu inchirierea unui apartament, o modalitate excelenta de a se debarasa de toate responsabilitatile proprietatii personale. In plus, leasingul auto second hand ofera, in general, o rata de profit de aproximativ trei ori mai mare decat pretul de lista al automobilului.

Opteaza cu incredere pentru leasing auto second hand

Inainte de a opta pentru leasingul auto second hand, vor aparea, inevitabil, o serie de intrebari. Cum se compara costul cumpararii unui automobil nou versus leasingul pentru acelasi tip de masina? Daca decideti sa cumparati o masina second hand, cat de mult ati economisi fata de cumpararea sau inchirierea unei masini aproape noi? In cele din urma, ce impact vor avea aceste decizii pe termen mediu si lung pentru businessul si finantele dumneavoastra? Este doar o lista scurta a principalelor intrebari care pot aparea.

Este greu, daca nu imposibil, de dat un raspuns general valabil, aplicabil pentru toata lumea si pentru toate situatiile, tot ce putem face este sa analizam varianta leasingului auto second hand, ramanand ca dumneavoastra sa luati decizia daca aceasta este varianta potrivita sau nu.

Sa plecam de la o certitudine. Daca doriti sa beneficiati de tehnologia ultimelor modele auto, daca preferati o masina fiabila, daca preferati o plata lunara accesibila, leasingul este, poate, cea mai buna abordare pe care o puteti lua in calcul.

Principalele avantaje

In genere, un contract de inchiriere este de aproximativ trei ani, astfel incat sansele ca autoturismul sa fie inca in garantie sunt destul de mari. Evitati astfel reparatiile in afara garantiei, uneori costisitoare. Veti avea in vedere doar plata intretinerii de rutina, aceasta implicand de obicei doar schimbarile de ulei si verificarea pneurilor.

In cazul in care dupa o perioada de utilizare a masinii decideti sa o achizitionati, in cele mai multe cazuri puteti face acest lucru. Compania de leasing stabileste pretul de achizitie la inceputul contractului si, adesea, acesta reprezinta valoarea de piata la sfarsitul contractului de leasing.

Foarte important, leasingul va protejeaza de deprecierile neasteptate. Daca valoarea de piata a autovehicului scade in mod neasteptat din diverse motive (spre exemplu, cresterea pretului la carburanti), sunteti feriti de orice pierderi.

Leasingul ofera posibilitatea de a conduce o masina la care nu toata lumea are acces. Fie ca vorbim de un singur autoturism sau de o intreaga flota, puteti beneficia de toate avantajele pe care tehnologia auto le pune la dispozitie. Includem aici atat aspectele care tin de confort, cat si cele care se refera la siguranta soferului si a pasagerilor.

Autogeist – locul in care veti gasi masina perfecta

Matematic vorbind, poate ca achizitia unei masini second hand ar putea fi optiunea mai putin costisitoare, fiind posibil ca pe termen mediu si lung sa investiti sume considerabile in intretinere si reparatii. Pentru pasionatii auto, echipa Autogeist recomanda ca fiecare cumparator sa ia in considerare propriile calcule si factorii care influenteaza finantele personale sau ale businessului.

Daca aveti nevoie de ajutor in luarea unei decizii, puteti solicita opinia echipei aici.