Vrajeala! Poveste despre doua scoli ? de Jilly Cooper

Vrajeala! Poveste despre doua scoli

Detalii

CategoriiCultura
TaguriLiteratura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3037

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrajeala Poveste despre doua scoliVrajeala! Poveste despre doua scoli are in prim plan Bagley Hall, o scoala privata, de fite, si scoala generala Larkminster Comprehenvise, cunoscuta sub numele afectiv de Larks (ciocarliile), si cu siguranta, fara nici o fita. Cele doua sunt situate la numai cativa kilometri una de cealalta, dar culturile lor sunt atat de diferite, incat cele doua scoli ar putea fi in tari diferite.


Bagley Hall

Bagley Hall (internat si scoala de zi) educa progeniturile privilegiate ale politicienilor, ale vedetelor pop si ale magnatilor petrolului si se descurca bine pentru ca pentru asta platesc parintii. Pentru a continua sa se descurce bine, sunt necesare mai multe fonduri si, si mai multe concesii fiscale generoase se vor face pentru scoala cu conditia ca aceasta sa faca ceva si in beneficiul comunitatii locale si nu doar in cel al elevilor sai "privilegiati", asa cum ii vede Consiliul Local de stanga.


Larks

Larkminster Comprehensive (chiulangii peste chiulangii), gestioneaza ocazional o ora de invatare pentru tinerii nevoiasi si defavorizati, copii de tarfe, proxeneti si traficanti de droguri. Scufundandu-se rapid in mocirla neglijarii si a deziluzie generale, profesorii de la Larkminster, ajunsi la capatul nervilor, incearca sa faca fata facilitatilor stricate, copiilor maniaci si parintilor ostili. Insasi aparitia la serviciu este vazuta ca o realizare uriasa. Personajele exuberante din clasa de mijloc ale lui Jilly Cooper intotdeauna se comporta minunat de revoltator si acum, in Vrajeala! Poveste despre doua scoli, scriitoarea exceleaza in portretizarea lui oamenilor de rand.


Eroul

Bagley Hall, cu facilitatile sale de invidiat, este condus cu indemanare de frumosul si carismaticul director Hengist-Brett Taylor. Intotdeauna ne putem baza pe Jilly Cooper pentru recompensarea cititorului cu un erou orbitor. Copiii lui Hengist il adora si el pe ei. Fiecare copil se simte special, si, chiar si cei mai putin inzestrati din punct de vedere academic au talente ascunse descoperite si slefuite pana la perfectiune.


Eroina

Janna Curtis este o roscata micuta din Yorkshire, cu un temperament de temut. Recent aplaudata pentru a fi schimbat norocul unei scoli din oras, superba Janna primeste sarcina de a face acelasi lucru pentru Larks. Ah, si uraste ideea insasi a scolilor independente si private. Janna stie ca adolescentii cu probleme din scoala ei au nevoie de dragoste si de sprijin, de incurajare, nu de dispret. Hengist trebuie sa vina cu un plan pentru a se asigura ca scoala sa primeste avantajele fiscale care sa ii permita sa continue sa o conduca in mod eficient, si Janna isi doreste cu pasiune sa salveze Larkminster si elevii ei.


Titlu original: Wicked (Jilly Cooper)