Vincere

Vincere

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCorrado Invernizzi, Giovanna Mezzogiorno, MARCO BELLOCCHIO, Michela Cescon, Pier Giorgio Bellocchio
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari632

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Vincere
An: 2009
Durata: 128 minute
Scris de: MARCO BELLOCCHIO, Daniela Ceselli
Actori: Corrado Invernizzi, Michela Cescon, Fausto Russo Alesi, Filippo Timi, Giovanna Mezzogiorno, Pier Giorgio Bellocchio
Gen: Drama, Istoric, Romantic

Noul film al aclamatului regizor si scenarist, Marco Bellocchio, (My Mother's Smile, Good Morning,Night,  The Wedding Director), Vincere este o drama captivanta, bazata pe putin cunoscuta poveste a primei sotii a lui Benito Mussolini. Ida Dalser (Giovanna Mezzogiorno) si Mussolini (Filippo Timi) isi incep relatia amoroasa in 1914. Ea este o prospera patroana a unui salon de frumusete,  iar el este un tanar socialist sarac si activist de sindicat. Cand Ida isi vinde toate posesiunile pentru a finanta ziarul iubitului ei, fascismului intra in joc si se raspandeste rapid.

Per ansamblu, Vincere este un film intunecat care incearca sa schiteze viata Idei Dalser, care s-a indragostit pe loc de Benito intr-un tren si si-a dat toata silinta sa-l ajute in cariera sa politica. In schimb, acesta a tratat-o cu cruzime, incercand sistematic sa elimine aceste „impedimente" (casatoria printre altele) din viata lui. Ida a fost maltratata, urmarita si, in cele din urma, inchisa  pe viata intr-un spital de nebuni.

Vincere se bazeaza pe doua carti: Casatoria lui Mussolini, de Marco Zeni, si Copilul secret al lui  Mussolini, de Alfredo Pieroni, dar si pe documentariul “Secretul lui Mussolini” al lui Fabrizio Laurenti si Gianfranco Norellis.

Facand parte din selectia oficiala a festivalurilor de film de la Cannes, Toronto si Telluride, Vincere este un film palpitant care combina drama, filmarile de arhiva, muzica si creeaza un oratoriu cinematografic de o extraordinara forta emotionala.

Filmul a castigat patru premii la Festivalul International de Film din Chicago (pentru cinematografie, cel mai bun actor, Filippo Timi, cea mai buna actrita, Giovanna Mezzogiorno si cel mai bun regizor) si a castigat patru premii Panglica de Argint (cea mai buna actrita, cinematografie, montaj si regie artistica).