Viata stralucitoare a lumii modelelor

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6906

Voteaza & Distribuie

Descriere

Modelingul implica mai multe aspecte decat s-ar putea crede la o privire superficiala. Implica munca fotografilor, recruterilor de talente, artisti make-up si hair stylists…

Exista numeroase aspecte ce reprezinta regulile de baza pentru oricine doreste sa devina un model profesionist. Astfel, pentru a deveni unul, ar trebui sa vezi cum te potrivesti profilului sau de ce ai nevoie pentru a deveni un model cautat:
Masuri: Asociatia Agentiilor de Modeling recomanda ca modelele feminine sa aiba masurile de 86 – 61 – 86 cm si cel putin 1.72 m inaltime. Majoritatea topmodelelor sunt si mai inalte. Barbatii trebuie sa aiba cel putin 1.83 m in inaltime, cu toate ca multi sunt mai inalti si trebuie sa aiba latimea pieptului de 97-102 cm, si talie 76-81 cm. Elle Macpherson, de exemplu are o inaltime de 1.83 m, Claudia Schiffer 1.80 m iar Linda Evanghelista masoara 1.77m in inaltime.
Varsta: nu exista o varsta stricta pentru modeling dar majoritatea modelelor incep din adolescenta.
Aspectul tau: trebuie sa ai o piele curata si sanatoasa, dantura frumoasa, par si maini frumoase. In aceasta industrie, mai mult decat in alte domenii, totul tine de aspect si imagine.
Schimbarea look-ului: nu doar ca este extrem de necesar sa fi fotogenica, dar de asemenea ai nevoie sa arati complex si sa ai multe fete (asta inseamana ca trebuie sa poti sa ai mai multe look-uri, mai ales datorita faptului ca lumea modei este mereu in schimbare si in cautare de NOU).
Fa corect primul pas: Alege o agentie de modeling profesionista ca sa se ocupe de portofoliul tau si sa te lege de potentiali clienti. Ei cunosc ce ti se potriveste mai bine si ceea ce cer clientii. Modelele de obicei isi incep cariera trimitandu-si portofoliul la o agentie de modeling professionala.
Ingrijeste-te: modelele frumoase al caror zambet il admiri pe copertile revistelor sau pe ecranul televizorului sunt obisnuite cu zile obositoare si sedinte foto si mersul pe podium. Din acest motiv ai nevoie sa fi sanatoasa pentru a face fata la un astfel de stil de viata stralucitor dar si solicitant in acelasi timp.
Ce directie ar trebui sa urmezi: vezi ce tip de modeling ti se potriveste cel mai bine. Modelele pot lucra ca modele la prezentari de moda, fotomodele sau chiar prezentari in case de moda. Incearca toate variantele. Iti va asigura multa experienta pentru a reusi in aceasta afacere.
Cerintele de baza pentru cele de sus trebuie sa fie completate de o personalitate puternica si simt al umorului, de vreme ce aceasta meserie, ca multe altele, poate sa fie extrem de solicitanta.
Autor: Ana Pop