Viata lui Walt Disney

Viata lui Walt Disney

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari19806

Voteaza & Distribuie

Descriere

Walt Disney s-a nascut la Chicago in 1901 si a lucrat ca desenator de reclame, dupa care si-a intemeiat propriul studio de productie de desene animate in Los Angeles. In 1928, filmul sau de scurt metraj Steamboat Willy, avandu-l in prim-plan pe Mickey Mouse a avut un succes imens in Statele Unite. A fost primul film animat cu sonor, iar Disney personal a dat viata vocii personajului Mickey. De atunci incolo, desenele animate Disney au avut mare cautare, insa compania a avut probleme financiare din cauza insistentelor lui Walt Disney de a imbunatati constant calitatea artistica si tehnica a productiilor sale.

walt

Walt Disney este creatorul unor desene animate mult iubite de copii

Primul sau desen animat de lung metraj, Alba ca zapada si cei sapte pitici (1938) a fost produs in noua ani si a dobandit un succes comercial urias. Alba ca zapada a fost urmata de filme clasice pentru copii cum ar fi Pinocchio (1940), Dumbo (1941) si Bambi (1942). Fantasia (1940), care a combinat parti animate cu piese muzicale clasice, a reprezentat o capodopera artistica si tehnica. In filmul Cantecul sudului (1946), Disney a combinat actori reali cu personaje animate, iar incepand cu Comoara din insula din 1950, compania a adaugat repertoriului sau filme cu actori in carne si oase. Disney a fost unul dintre primele studiouri care a produs filme pentru televiziune, seriile Zorro si Davy Crocket avand un succes remarcabil in randul copiilor. La inceputul anilor ’50, Walt Disney a inceput sa proiecteze un urias parc de distractii ce urma sa fie construit in apropiere de Los Angeles.

mikey mouse

Personajul Mickey este cel care i-a adus succesul lui Disney

El intentiona ca Disneyland sa aiba o valoare educationala, dar sa fie si distractiv atat pentru adulti, cat si pentru copii. A cumparat teren in localitatea Anaheim, situata la aproximativ 25 de mile in sud-estul Los Angelesului, iar constructia parcului a inceput in 1954. In vara anului 1955, au fost trimise invitatii speciale pentru deschiderea parcului Disneyland ce urma sa aiba loc la 17 iulie. Din nefericire, invitatiile au fost falsificate si mii de persoane neinvitate au patruns in parc in ziua lansarii sale.

Disneyland

Disneyland-ul a fost inaugurat in 1954

Parcul nu era inca pregatit pentru public: mancarea si bautura s-au terminat in cateva ore, tocul inalt al unei femei a ramas intepenit in asfaltul inca neintarit, iar barca cu aburi a lui Mark Twain aproape s-a rasturnat din cauza faptului ca era ocupata de prea multi pasageri. Parcul insa nu a avut de suferit, iar atractii cum ar fi Castelul, Aventurile lui Alba ca zapada, Statia spatiala X-1, Calatoria prin jungla au atras nenumarati copii si parinti.

Disneyland1

Parcul Disneyland atrage zecii de mii de copii in fiecare an

Evenimentele speciale si construirea continua de atractii inovatoare ii determinau pe acestia sa viziteze parcul din nou. In 1965, a inceput constructia unui parc tematic Disney si mai mare, in apropiere de Orlando, Florida. Walt Disney a murit in 1966, iar Walt Disney World a fost deschis in onoarea sa la 1 octombrie 1971. Ulterior, la Walt Disney World s-au adaugat Epcot Center, Disney-MGM Studios, si Animal Kingdom, acest complex devenind principala atractie turistica a statului Florida. In 1983, in Japonia s-a deschis Disneyland Tokyo, iar in 1992 a fost inaugurat la Marne-la-Vallee in apropiere de Paris Disneyland Paris -sau "EuroDisney"-.