Vedete ignorate de Rock'n'Roll Hall of Fame

Vedete ignorate de Rock'n'Roll Hall of Fame

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2965

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rock and Roll Hall of Fame and Museum este un muzeu localizat pe malul lacului Erie, in centrul orasului Cleveland, Ohio, si este dedicat istoriei muzicii rock, oferind date si exponate privitoare la cei mai influenti si cunoscuti creatori, producatori, ingineri de sunet si altor oameni care au avut o contributie majora in industria muzicala legata de muzica rock.

Rock and Roll Hall of Fame and Museum

Rock and Roll Hall of Fame and Museum, Cleveland, Ohio

Rock and Roll Hall of Fame and Museum a fost creat la data de 20 aprilie, 1983. Clevelandul a fost ales drept „camin" al acestui monument dedicat muzicii rock’n’roll dupa ce peste 600 000 de persoane l-au desemnat printr-o petitie, pentru ca orasul de pe malul lacului Erie a fost locul unde s-a tinut primul concert de muzica rock din Statele Unite. Alegerea locului a fost simpla. Mai putin simplu este sa alegi ce va fi inclus printre exponate si cine va intra in Rock and Roll Hall of Fame. Intrat in acest templu al muzicii (si artei) rock’n’roll, esti coplesit de valoarea si abundenta informatiei si exponatelor, insa nu poti sa nu remarci si marile absente.

The Cars

Exista multe trupe care, la fel ca Beatles s-au preocupat de calitatea pieselor interpretate, intrand in topuri si avand succes. The Cars, cu hit-urile lor precum Just What I Needed, You’re All I’ve Got Tonight, Let the Good Times Roll, Drive si multe altele, au gasit calea de a combina cele doua subgenuri distructive ale rock-ului, New Wave si Punk, dobandind propria identitate muzicala gratie vocii lui Rick Ocasek si armoniilor „claparului" Greg Hawkes. Formatia a dominat anii ’80, aducand elemente synth inovatoare si mentinandu-si sound-ul distinct. Cu toate acestea, The Cars lipsesc din Rock and Roll Hall of Fame.

The Cars

The Cars, trupa absenta in Rock'n'Roll Hall of FameJethro Tull si Peter Gabriel, alte trupe absente din Rock and Roll Hall of Fame{title}

Jethro Tull

Faimoasa trupa britanica constituie unul dintre stalpii rockului progresiv, din care face parte si Pink Floyd. Condusa de Ian Anderson, un revolutionar al flautului adus pe scena muzicii Rock, formatia Jethro Tull (numele apartine unui agricultor de prin secolul XVIII, inventatorul semanatorii) a fost infiintata in decembrie 1967, iar muzica ei a combinat armoniile clasice cu folkul, jazzul, hard-rock-ul si bluesul. Jethro Tull a exercitat o influenta imensa pe scena muzicala si totusi nu au loc in Rock and Roll Hall of Fame.

Jethro Tull

Jethro Tull, alta trupa ce lipseste din Rock'n'Roll Hall of Fame

Peter Gabriel

Liderul „total" al formatiei Genesis nu se afla pe malul lacului Erie, in Hall of Fame. Nu gasesti nici o urma care sa aminteasca de el (cu toate ca formatia sa are un loc acolo). Se pare ca nici nu-l intereseaza. Un adevarat cameleon al scenei, omul de show al formatiei Genesis si, ulterior, al propriilor demersuri muzicale, Gabriel este un pionier al asa zisei miscari rock-art. A amestecat spectacolul vizual pur cu muzica si arta. A parasit Genesis cand formatia dadea semene ca se apropie de o latura mai comerciala a rockului progresiv. Ceea ce s-a si intamplat, iar albume precum Duke si Abacab confirma asta.

Peter Gabriel

Peter Gabriel, liderul formatiei GenesisJeff Lynne si Kate Bush, alte nume celebre in muzica rock ce lipsesc din Rock and Roll Hall of Fame{title}

Jeff Lynne

Jeff Lynne este, de fapt, ELO, adica Electric Light Orchestra, unul dintre cei mai capabili si apreciati compozitori rock din toate timpurile. ELO si-a rasfatat fanii cu piese precum Evil Woman, Telephone Line, Sweet Talkin’ Lady, Turn to Stone. John Lennon a fost auzit spunand ca daca Beatles nu s-ar fi despartit, probabil muzica lor ar fi sunat foarte aproape de ELO. Succesul formatiei ar trebui sa fie suficient pentru a-i deschide lui Jeff Lynne calea spre Rock and Roll Hall of Fame, poate si numai pentru activitatea sa de producator de albume rock, daca pentru compozitii nu.

Jeff Lynne

Jeff Lynne, Electric Light Orchestra

Kate Bush

Pentru unii, Kate Bush este acea voce surprinzatoare care interpreta The Kick Inside si Whuthering Heights prin anii ’70, dupa ce intrase in atentia casei de discuri EMI (cu un mic ajutor din partea lui David Gilmour). Pentru altii, Kate Bush a inceput sa existe numai dupa duetul cu Peter Gabriel, in piesa Don’t Give Up. La 18 ani a lansat primul album. Cu The Hounds of Love, Kate Bush a cucerit America, avand un succes urias peste Ocean. In pofida vocii sale distincte si spectacolelor de muzica si coregrafie oferite de ea, Kate Bush nu a fost socotita demna de Rock and Roll Hall of Fame.

Kate Bush

Kate Bush, nedemna de Rock and Roll Hall of Fame and Museum