Varstele razboiului

Detalii

CategoriiCultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7087

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romanul? Varstele razboiului? de Dan Dumitrescu, o reconstituire a recentului razboi din Irak, a aparut recent la editura Aldine si fost lansat joi 7 octombrie la Mall, la libraria Diverta, in prezenta unui public numeros si a unor posturi de televiziune si radio.

Ce spun ziarele despre roman


Varstele razboiului o carte senzationala despre conflictul din Irak, scrisa de Dan Dumitrescu. Imaginatia debordanta a autorului este bazata pe fapte reale si de aici rezulta senzatia ca te afli in fata unui exceptional documentar istoric, abordat intr-o maniera artistica. Meritul principal al acestei carti este realizarea in premiera mondiala a unei reconstituiri a recentului razboi din Irak.

(Dimineata) Astfel, viata lui Saddam Hussein si a fiilor sai, incercarile luptatorilor din rezistenta irakiana de a rasturna regimul dictatorului, actele de tradare, curajul ziaristilor straini, clipele dramatice petrecute atat de militarii fortelor aliate cat si de fedaini, totul se desfasoara intr-o secventa cinematografica tensionata, plina de suspans.

(Adevarul) In Varstele razboiului, imaginatia autorului navigheaza printre faptele reale pentru a prezenta decorul politic premergator atacarii Irakului, lupta rezistentei irakiene de a rasturna regimul dictatorului, activitatea agentilor secreti sub acoperire, actele de tradare cat si viata plina de pericole a militarilor americani si a celor din fortelor aliate. (Realitatea romaneasca) Pentru a reface decorul complex in care au actionat politicienii, serviciile secrete si militarii partilor angrenate in conflict, actiunea romanului ?Varstele razboiului? este bazata pe fapte si personaje reale.

(Romania libera-Timpul liber) Destinele romanului Varstele razboiului sunt atrase intr-o adevarata cavalcada ce se indreapta spre un cu totul alt deznodamant decat cel care a fost prezentat publicului larg. Este foarte posibil ca ceea ce a imaginat autorul sa fie de fapt prefigurarea unor adevaruri care vor fi dezvaluite abia peste foarte mult timp, asa cum de altfel s-a intamplat la timpul lor cu marile enigme ale istoriei.

(Show-time) Actiunea romanului Varstele razboiului este bazata pe fapte si personaje reale, insa in incercarea de a prezenta anumite evenimente ale caror dedesubturi inca nu au fost dezvaluite publicului larg, imaginatia autorului navigheaza printre aceste jaloane autentice. (Revista presei on line)

Medalion
Coperta In Ziua terorii Precedentul roman al lui Dan Dumitrescu, Ziua terorii, o reconstituire in premiera mondiala a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, a trecut granitele tarii, fiind tiparit in Bulgaria. Critica literara a afirmat despre acest roman ca ?nu este cu nimic mai prejos prozelor lui Tom Clancy sau John Grisham? fiind una dintre cele mai emotionante pagini dedicate victimelor inocente din 11 septembrie 2001?

(Adevarul), iar ex-presedintele Romaniei, d-ul Emil Constantinescu, a declarat Dan Dumitrescu realizeaza un imens mozaic, un fel de Guernica a zilei de 11 septembrie 2001, romanul sau fiind un act de profunda empatie si iubire.