Vacanțele do it yourself : 8 sfaturi pentru o experiență de neuitat

Vacanțele do it yourself : 8 sfaturi pentru o experiență de neuitat

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, concediu, vacanta
Ultima actualizareVineri 12 februarie 2021
Vizualizari269

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit vreodată că ai putea sa îți planifici singur vacanța? Fără agenții, fără locații standard, fără resorturi scumpe și pline de turiști. Vei călători pe rute alese de tine, departe de punctele de interes aglomerate și comerciale.
1. Alege destinația
Primul pas pentru o escapadă perfectă este găsirea locației potrivite. Va fi nevoie să faci o mulțime de cercetări pentru a găsi o destinație sigură, cazări curate și trasee interesante. Citește bloguri personale de călătorie, site-uri specializate precum și recenzii ale turiștilor. Dacă vei alege o destinație îndepărtată, interesează-te cu privire la obiceiurile culturale, la moneda națională precum și alte detalii care îți vor face călătoria mai frumoasă.
2. Stabilește un buget și începe să defalchezi cheltuielile pe care le vei avea
Încearcă să te bazezi pe un buget realist și începe să faci rezervările pentru zbor cât mai devreme. Vei beneficia de reduceri substanțiale iar asta îți va permite să îți prelungești cu câteva zile vacanța. Cele mai mari cheltuieli într-o vacanță sunt cele legate de transport și cazare. Urmărește alertele de bilete de avion oferite de companiile aeriene pentru a nu rata nicio ofertă bună.
3. Nu uita de costurile cu transportul local
Dacă te vei opri într-o singură locație care dispune de o rețea dezvoltată de transport local sau dacă îți propui să bați orașul la pas, atunci aceste cheltuieli nu îți vor afecta foarte tare bugetul. Dacă, însă, îți dorești să vizitezi mai multe stațiuni sau distanțele între obiectivele turistice sunt mari, va trebui să iei în considerare și prețul închirierii unei mașini.
4. Găsește cazările potrivite
Poate vrei o cazare la hotel sau în sistem privat? Poate îți dorești să stai în condiții de lux sau poate ți-ar plăcea o cazare mai simplă și ieftină? Studiază cu încredere ofertele de pe site-urile cunoscute de rezervări pentru cazări și întreabă-ți prietenii pentru recomandări. Tot pe site-urile de profil poți găsi recomandări de la localnici, sfaturi pentru transport și sugestii pentru atracțiile turistice din zonă.
5. Stabilește un program pe zile
Planifică activități oricât de dificil ți s-ar părea această sarcină. Identifica din timp principalele puncte culturale de interes sau, în funcție de preferințele tale, zonele pentru shopping, evenimentele speciale sau plajele recomandate. Dacă este posibil fă rezervări online pentru bilete la obiectivele unde se plătește intrare. Nu uita de atracțiile locale despre care va trebui să afli de la pasionații de călătorii care au testat deja destinația aleasă de tine.
6. Informează-te despre mâncărurile specifice locale
În special dacă vei călători într-o destinație exotică, s-ar putea ca alimentele pe care le vei găsi când vei ajunge acolo să nu fie tocmai cele cu care ești obișnuit. Găsește alternative cu restaurante ce oferă meniuri europene pentru a nu avea niciun fel de surpriză digestivă. De asemenea, informează-te referitor la apa de la robinet, dacă este potabilă sau nu.
7. Încheie o asigurare de sănătate completă
Cel mai simplu mod de a te pune la adăpost față de orice incident neplăcut este să ai încheiată o asigurare de sănătate care să acopere toate aspectele unei călătorii într-o țară străină. Asigură-te că, în caz de nevoie, vei putea beneficia de asistență medicală, iar în situații mai grave vei beneficia de transport special înapoi în țară.
8. Interesează-te despre vaccinurile pe care trebuie să le faci
Anumite zone, în special cele tropicale, prezintă riscurile unor boli cu care organismul tău nu este obișnuit. Din acest motiv va trebui să îți faci niște vaccinuri obligatorii care te vor proteja de boli posibil mortale. Unele vaccinuri își fac efectul după o anumită perioadă de timp sau au nevoie de mai multe rapeluri. Programează-te la doctor în timp util astfel încât să ai totul rezolvat atunci când a venit momentul să pleci în vacanță.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zkcwl