Utilitatea redresorului auto pentru fiecare șofer

Utilitatea redresorului auto pentru fiecare șofer

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareVineri 3 decembrie 2021
Vizualizari117

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din postura de șofer îți dorești să nu întâmpini nici cea mai mică dificultate sau problemă în ceea ce priveștea rularea autoturismului pe care îl conduci. Pe de altă parte există suficient de multe situații și cauze care pot duce la momente neplăcute precum acelea în care nu poți porni la drum cu mașina sau acelea în care te vezi în situația de a trage pe dreapta. Una dintre cauzele care pot genera astfel de situații neplăcute este descărcarea parțială sau completă a bateriei.

Orice autoturism are nevoie ca bateria să funcționeze în parametrii corespunzători, iar pentru acest lucru este nevoie ca bateria mașinii să fie întotdeauna încărcată la nivelul optim. Bateria autoturismului este o componentă foarte importantă a sistemului electronic auto. Pentru a te asigura de faptul că întotdeauna bateria auto este încărcată sau pentru a ieși rapid din situațiile în care bateria autoturismului tău are nevoie de a fi încărcată, poți să ai în vedere un redresor auto.

Ce este redresorul auto?

Redresorul este acel dispozitiv care are rolul de a menține întotdeauna un nivel optim în ceea ce privește încărcarea bateriei mașinii. În același timp te poate scoate din impas atunci când din varii motive se poate întâmpla ca bateria autoturismului să fie descărcată complet sau parțial. Mai mult, având în vedere faptul că bateriile auto care au funcționat mai mult timp sub nivelul recomandat de încărcare pot avea nevoie de o înlocuire mai rapidă. Acest lucru înseamnă costuri pentru orice șofer. Prin urmare, pentru a evita astfel de situații în care este nevoie de înlocuirea bateriei auto poți avea în vedere redresorul auto.

Utilizarea redresorului auto poate să țină cont de semnalele luminoase care se pot aprinde pe bordul mașinii în privința bateriei auto sau poate să fie folosită în acele situații de urgență în care bateria s-a descărcat complet. Este cunoscut faptul ca bateria autoturismului se uzează în timp și se poate descărca mai repede. În acest context un redresor poate să fie extrem de util oricărui șofer care dorește să nu fie în situația de a apela la prieteni sau la firmele de tractări auto pentru a rezolva o baterie auto insuficient încărcată sau chiar descărcată complet.

Categorii de redresoare auto Oferta de astfel de redresoare auto este suficient de diversificată astfel încât fiecare șofer să poată găsi un model potrivit pentru nevoile sale și care să se încadreze în bugetul avut la dispoziție. Există varianta de redresor automat pentru acumulatori auto și moto. Acest model poate încărca acumulatori de tip plumb-acid având 6V sau 12V, oferind în același timp protecție termică în cazul suprasarcinilor.

Redresorul digital automat este un model utilizat în cazul bateriilor auto de 12V și 24V de tip gel și de tip plumb-acid. Redresorul digital automat poate încărca bateria auto până la nivelul de 120 Ah sau chiar până la 180 Ah. Datorită complexității acestui tip de redresor auto, acesta asigură inclusiv funcții pentru protecție și pentru recuperarea bateriei, informațiile privind starea bateriei fiind afișate pe display-ul de tip LCD.

Redresorul automat pentru acumulatori pe bază de microprocesor poate să asigure un ciclu de încărcare automată de 7 trepte pentru acumulatorii având 6V sau 12V. Un ecran LCD indică procesul de încărcare a bateriei, iar un indicator LED semnalizează atingerea pragului optim de încărcare.

Oricare dintre aceste redresoare auto, dar și alte modele de astfel de accesorii auto pot fi găsite în oferta magazinului online Roll Fast. Acest magazin specializat în accesorii auto pune la dispoziția șoferilor redresoare auto ale unor producători renumiți în domeniul auto, toate acestea fiind disponibile la prețuri avantajoase.w