Un Nou inceput...Bun venit 2014!

Un Nou inceput...Bun venit 2014!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1747

Voteaza & Distribuie

Descriere

La fel ca si natura, sufletul nostru trece prin cicluri – sau ar trebui sa treaca! - necesare creserii, evoluției și adaptabilitații la mediu. Asa cum un copac are nevoie sa elibereze frunzele sale vestejite toamna, pentru a incepe un nou ciclu primavara, asa si noi avem nevoie sa eliminam tot ceea ce nu ne mai este de folos, orice amintire dureroasa, orice sentiment negativ, orice sentiment fara culoare, orice urma din trecut ce ne oprește "sa zburam" mai departe.

"Ai nevoie sa ierti si sa uiti ca sa poti merge inainte…?"

Da!Trebuie sa lasi deoparte trecutul pentru a intra in viitor; nu poti simti primavara in tine daca te incapatanezi sa ramai in starea de toamna. Ce s-ar intampla daca pomii ar dori sa isi pastreze frunzele, de teama ca le-ar putea pierde și nu vor mai fi altele? Ar mai experimenta vreodata bucuria inmuguririi noilor frunze si a florilor din primavara?

Ai fost vreodata intr-un parc?

Ai vazut cat de puternica e forta naturii care se simte in fiecare copacel inmugurit, in fiecare magnolie inflorita, in fiecare ghiocel?Alege sa iti deschizi sufletul si sa faci curatenie interioara; da afara tot ce nu iti mai trebuie si pofteste inauntru primavara si nu te induiosa dupa ultimele "frunze", amintiri vestejite pe care inca le mai tineai presate in suflet ca intr-o carte. Nu folosesc nimanui, nici macar tie. Fa o curațenie in sufletul tau, este un nou inceput, a venit și un Nou An!Autoanaliza…?Pentru aceasta trebuie sa privesti inauntrul tau si iti trebuie poate mult curaj. Putini dintre noi avem timp sau chef sa ne autoanalizam. Unora le este teama pentru ca se intreaba: "Oare ce voi mai gasi acolo? Ce amintiri neplacute?". Si prefera sa priveasca oriunde in alta parte decat in interior, in propria lor viata. Este felul in care mulți aleg sa traiasca o viața lipsita de propriul sens, de propriile descoperiri și ințelegeri, lipsita de propriul Rost in lume!

Nu poti vedea insa si nu poti intelege perfectiunea și frumusețea sentimentelor tale, pana ce nu ai vazut cum arata intunericul, adica pana ce nu ti-ai constientizat temerile, pentru ca nu ar exista termen de comparatie si nu ai putea aprecia extraordinarele daruri pe care le ai. Ai curaj sa te descoperi de orice masca, sa te vezi așa cum ești, sa te accepți și cu incredere sa incepi a te indruma, a te perfecționa și a te dezvolta mai departe. Iți pare ca te lași mult prea jos, ți-e teama ca nu te mai poți ridica? Nici gand, ești acolo poate ca sa cuprinzi toate miracolele vieții tale, odata ce "indraznești" sa te lași sa traiești, cu adevarat! Și urca, da, urca apoi…este minunat!Elimina in aceasta perioada de an, in acest nou inceput, absolut tot ce nu te mai reprezinta. Uita-te in jurul tau, la obiecte, la oameni si rostul tau, apoi uita-te inauntrul tau si decide ce vrei sa faci cu tine, cu relațiile tale, cu toate trairile stapanite sau nestapanite. Hotaraste-te, fii convins ca ai dreptul la tot ce e mai bun si ca meriti cu adevarat sa "infloresti" sufleteste, acum, azi…Uita-te la natura si invata de la ea! Tot ceea ce tu incerci sa inveti cum sa faci a fost mai intai experimentat de natura intr-un fel sau altul. Natura te invața sa indraznești, sa ai curaj și sa te oferi, sa te daruiești. Cui? Propriei tale vieți, sa te lași purtat conștient catre miracolele zilnice, sa ai credința acestui dar numit "Viața"!Iar, data viitoare cand te mai plimbi printr-un parc, ia lectii de la pasari, de la copaci si iarba; invata de la magnolii cum sa te deschizi si fii prezent in tot ceea ce ti se intampla. Nu mai trai in trecut – regretand –, sau in viitor – facandu-ti griji – si restul va veni de la sine. Si va veni…Ai incredere in tine și bucura-te de aceasta șansa primita, bucuria de A FI, de A TRAI!An Nou Fericit!

Lavinia Ceuta

nutritionist

Sursa informatii: www.lavi-enrose.com