Ultimul razboinic al aerului

Descriere

Titlul original: The Last Airbender
An: 2010
Durata: 103 minute
Regia: M. Night Shyamalan
Scris de: M. Night Shyamalan
Actori: Noah Ringer, Dev Patel, Jackson Rathbone, Nicola Peltz
Gen: Aventura, Actiune, Familie, Fantezie

Lumea este impartita in patru regate, fiecare fiind reprezentata de elementul pe care il exploateaza. Pacea a reusit sa dureze pe intreaga suprafata a taramurilor din regatele Apei, Aerului, Pamantului si Focului, sub supravegherea Avatarului, care este o legatura cu lumea spiritelor si singura fiinta capabila sa stapaneasca toate cele 4 elemente.

Cand tanarul Avatar Aang (Noah Ringer) dispare, natiunea Focului lanseaza un atac pentru a-i eradica pe toti  nomazii Aerului, pentru a preveni implicarea acestora in planurile lor de a domina lumea in viitor.

Dupa 100 ani, actualul Stapan al Focului, Ozai (Cliff Curtis), continua sa cucereasca si sa inchida membrii ai regatelor Pamantului si Apei. In acest timp, fratii Katara (Nicola Peltz) si Sokka (Jackson Rathbone), membrii ai unui trib al Apei, gasesc un baiat misterios prins sub gheata in afara satului lor.

Cand il salveaza, baiatul se dovedeste a fi Aang, Avatarul si ultimul dintre nomazii Aerului. Jurand sa-l protejeze, Katara si Sokka il duc la Regatul de Nord al Apei, unde stapanul Waterbending il va ajuta sa-si indeplineasca destinul si sa restabileasca pacea in lume. Dar, pe masura ce se apropie de scopul lor, grupul trebuie sa se scape de Printul Zuko (Dev Patel), fiul exilat al Stapanului Ozai, de comandantul Zhao (Aasif Mandvi) , liderul militar natiunii de Foc, si de atacul tiranic al Stapanului Focului insusi.