Ulrich Thomsen

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2307

Voteaza & Distribuie

Descriere

ULRICH THOMSEN a lucrat cu multi regizori europeni de renume si este unul dintre cei mai solicitati actori europeni, pana acum aparand in peste 25 de productii internationale. Pe plan international, publicul l-a putut urmari in rolul sau cel mai important, ca membru al celei mai disfunctionale familii din Danemarca, in filmul lui Thomas Vinterberg Festen (The Celebration), rol pentru care a avut o nominalizare la Premiul Academiei Europene de Film, la categoria Cel mai bun actor european. Filmul a castigat Premiul Juriului la Cannes, printre alte premii, devenind un film de succes care marcheaza impactul erei Dogmei in cinematografia contemporana.

Anul trecut, Thomsen a jucat in doua filme artistice care s-au aflat in competitie la Festivalul Filmului Sundance, Allegro si Adam’s Apples. A fost elogiat pentru rolurile interpretate in filmele The Greatest Heroes, The Inheritance si Brothers. A castigat Premiul Academiei Daneze de Film la categoria Cel mai bun actor, precum si alte premii internationale, pentru prestatia sa din filmele Greatest Heroes, Adam’s Apples si The Inheritance. Pentru interpretarea din filmul Brothers, a avut cea de-a doua nominalizare la categoria Cel mai bun actor european si a castigat premiul pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul Filmului de la San Sebastian.

Thomsen a mai jucat in urmatoarele filme internationale: The World is Not Enough, The Weight of Water, Max, Killing Me Softly si Kingdom of Heaven.

La televiziune, Thomsen a fost invitat sa participe in serialul Alias si in miniserialul BBC , The Virgin Queen.  A jucat si in miniserialul The Company.