Turul cartierelor uitate, cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto din Bucuresti

Turul cartierelor uitate, cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto din Bucuresti

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBucuresti
Ultima actualizareMarti 22 octombrie 2019
Vizualizari611

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi hulita pentru aglomeratia, lipsa de curatenie si infrastructura deficitara care o caracterizeaza, Capitala Romaniei are si numeroase parti bune. Turistii straini care vin pentru prima oara aici remarca preturile mici, cladirile impunatoare sau monumentele istorice, dar si parcurile pline de verdeata. Daca ei stiu sa aprecieze frumusetea celui mai mare oras din Romania, poate ar trebui sa o facem si noi. Tocmai din acest motiv, in articolul de fata, ti-am pregatit un tur virtual al cartierelor Capitalei, insa care poate fi transpus in realitate daca apelezi la serviciile de inchirieri auto din Bucuresti.

Cu ajutorul masinii obtinute de la o companie de inchirieri auto Bucuresti, poti petrece o zi de sambata sau chiar un weekend intreg plimbandu-te intre cartierele Capitalei. Atunci cand vrei sa o iei la pas, tot ce trebuie sa faci este sa parchezi masina companiei de inchirieri auto din Bucuresti si sa te pierzi pe stradutele inguste, strajuite de copaci inalti si case vechi. Din fericire, in ciuda zecilor de ani de comunism distrugator, multe dintre acestea au ramas inca in picioare si pot fi admirate si astazi.

Iata, in continuare, cele mai frumoase cartiere pe care le poti vizita cu ajutorul serviciilor de inchirieri auto din Bucuresti:

1. Cotroceni. Nu am ales aceasta zona doar pentru ca de aici se da tonul in politica romaneasca, intrucat Presedintele Romaniei isi are resedinta in Palatul cu acelasi nume. Ci pentru ca in acest cartier inca mai exista numeroase vile din secolul al XIX-lea, dar si pentru ca, spre deosebire de alte zone, aici este mult mai multa liniste si curatenie. Principalele atractii din cartier sunt Gradina Botanica, dar si Muzeul National Cotroceni, gazduit intr-o aripa a Palatului prezidential. Aici, poate fi admirata o colectie grandioasa de picturi, carti si obiecte decorative.

2. Floreasca. La doar cateva zeci de minute cu masina companiei de inchirieri auto din Bucuresti, se regaseste cartierul Floreasca, unul dintre cele mai cochete din Capitala. Una dintre cele mai verzi zone din Capitala, acest cartier adaposteste atat vile vechi, cu gradini frumoase, cat si blocuri mici, cu patru niveluri. Totodata, gurmanzii se vor simti in al noualea cer, printre atatea magazine de delicatese, cofetarii, buticuri si crame, de unde pot cumpara numeroase specialitati gastronomice si nu numai.

3. Primaverii. O plimbare cu masina companiei de inchirieri auto din Bucuresti prin cartierul Primaverii te poate face sa crezi ca ai parasit Capitala. Zona a fost intotdeauna una exclusivista, mai ales in perioada comunista, cand aici isi avea resedinta familia Ceausescu, iar printre vecini se numarau reprezentanti de vaza ai nomenclaturii comuniste. Astazi, cartierul Primaverii gazduieste unele dintre cele mai scumpe proprietati din Romania si se poate lauda ca a adapostit, de-a lungul timpului, cinci presedinti ai tarii.

4. Tineretului. Desi nu are stralucirea cartierelor mentionate anterior, nu ar strica sa conduci masina obtinuta prin servicii de inchirieri auto din Bucuresti pana in Tineretului. Initial o zona muncitoreasca, acest cartier adaposteste doua dintre cele mai mari si frumoase parcuri din Capitala. Este vorba despre Tineretului si Carol. Primul dintre acestea a fost amenajat in perioada comunista, cu ajutorul copiilor scosi la practica obligatorie, motiv pentru care si poarta aceasta denumire. Totodata, in acest cartier vei putea admira casele de pe strada Lanariei, printre putinele care au scapat de buldozerele comuniste.