Trupa F.A.M a castigat concursul "Byron Rock your High School"

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3805

Voteaza & Distribuie

Descriere

Competitia "Byron Rock your High School" s-a terminat. Concursul s-a desfasurat ieri, incepand cu orele 16.00, in clubul El Grande Comandante. Castigatoarea este trupa F.A.M, care va canta in deschiderea concertului aniversar byron de pe 30 noiembrie. De asemenea, membrii trupei au primit un voucher in valoare de 5 000 de RON, din partea Guitar Shop, sponsorul principal al evenimentului. Premiul Publicului, oferit de magazinul RULEZ, a fost acordat trupei Sophisticated Lemons.

Concursul Byron Rock Your High School s-a desfasurat in perioada 25 octombrie - 22 noiembrie 2009 si s-a adresat trupelor de liceu. S-au inscris 24 de trupe din toata tara, care au trimis cate un demo la adresa inscriere@byronmusic.ro. Ieri, incepand cu ora 16.00, a fost mare animatie in clubul El Grande Comandante. Cele 6 trupe finaliste ale concursului Byron Rock Your High School au oferit un spectacol foarte reusit publicului. Juriul format din membrii trupei byron si producatorul muzical Victor Panfilov (Real Sound and Video Studio ) i-a desemnat pe cei de la F.A.M drept marii castigatori. Trupa F.A.M, care exista din anul 2008, a cantat la Festivalul de Blues de la Sighisoara si a sustinut concerte in sudul Frantei (Salon de Provence). Pentru pustii care au cantat deja in calitate de invitati ai lui AG Weinberger a fost prima participare la un concurs. Baietii se pregatesc pentru lansarea primului album din concert, "Tribute to Stevie Ray Vaughan" si isi doresc sa realizeze un album din propriile compozitii. Guitar Shop, sponsorul principal al evenimentului, le-a oferit castigatorilor un voucher in valoare de 5 000 de RON. Trupa F.A.M va canta in deschiderea concertului aniversar byron, care va avea loc pe 30 noiembrie in Club Fabrica. Concertul marcheaza 3 ani de existenta byron in peisajul muzical romanesc. Cu aceasta ocazie, va fi lansat noul site al trupei.

A doua trupa premiata in concurs a fost Sophisticated Lemons din Bucuresti, careia magazinul RULEZ i-a inmanat Premiul Publicului. Membrii trupei au declarat ca "in mod categoric, concursul va reprezenta pentru noi o noua etapa importanta, ce ne va ajuta sa ne dezvoltam ca trupa. Este o ocazie unica pentru a ne descoperi pe noi insine, de data aceasta, intr-o confruntare cu alte trupe asemenea noua".
Pe langa aceste 2 premii au fost acordate premii speciale, dupa cum urmeaza:
Cel mai bun chitarist: Alexandru Musat Iulian, FAM
Cel mai bun bassist: Narcis Manea, Akantyss
Cel mai bun tobar: Flavius Ionut Hosu, FAM
Cea mai buna voce: Alexandru Musat Iulian, FAM
Cea mai buna prezenta scenica: Andrei Dragusanu, Sophisticated Lemons

Trupele finaliste au fost: Akantyss din Galati, Emaleth din Timisoara, F.A.M din Bistrita si Intorsura Buzaului, Pipes si Sophisticated Lemons din Bucuresti, Silver Proof din Targul Secuiesc.

"Intentionam sa continuam acest demers si in anii urmatori. Vrem pur si simplu sa le dam o sansa si trupelor mai tinere, care nu preá sunt bagate in seama. Trebuie incurajati cumva, sustinuti cumva, impinsi inainte, pentru ca ei sunt urmatoarea generatie", a declarat Dan Byron, solistul trupei byron.

Concursul Byron Rock your High School se inscrie in seria actiunilor neconventionale prin care se urmareste promovarea tinerelor talente. Este un eveniment organizat sub egida Byron Management, avand ca parteneri Guitar Shop si Rulez.

"De-a lungul anilor ProGuitar/GuitarShop s-a implicat activ in promovarea si sprijinirea muzicii live de calitate si a tinerelor talente. Dupa manifestarile Suport pentru Underground, Your way Out, Fabrica de Muzica, Nationala de Rock, continuand traditia si dorind sa se mentina in prima linie a promotorilor muzicii tinere, ProGuitar/GuitarShop se bucura sa sustina proiectul generos Byron Rock Your High School, de incurajare a muzicii liceenilor, segmentul cel mai dinamic si creativ al muzicii rock." ( Andrei Zarnoveanu, Guitar Shop)

Partenerii care s-au alaturat acestei initiative sunt: PRO FM’s COOL, Calendar Evenimente iConcert.ro, CharityGift.ro, Yuppy.ro, Teen Press, PORT.ro, Kudika.ro, UrbanBite.ro, Media Image Factory, Casa de Traduceri, Tineri pentru Tineri, Romanian Guitarist Community.

Despre byron
Trupa byron a fost infiintata la sfarsitul anului 2006 si este alcatuita din: Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), 6fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).
Trupa byron a scos pana in prezent 3 materiale discografice: 2 albume( Forbidden Drama si A kind of Alchemy) si un DVD unplugged , Acoustic Drama .

Cel mai nou produs discografic semnat byron, albumul "A Kind of Alchemy", a fost lansat pe 23 octombrie, in cadrul unui concert sustinut in fata a peste 1100 de spectatori. Albumul marcheaza o evolutie in stilul trupei si aduce un sound divers, elemente din alte genuri muzicale decat cele abordate pana acum si o paleta mai larga de instrumente Turneul de promovare al noului album byron a inceput deja. Baietii au concertat in Timisoara (29 octombrie), Iasi (7 noiembrie) si Cluj-Napoca (19 noiembrie). Urmeaza Pitesti (27 noiembrie), Bacau (4 decembrie), Piatra Neamt (5 decembrie), Brasov (11 decembrie). In Bucuresti, byron va mai concerta la club Fabrica, pe 30 noiembrie (unde se va lansa si noua versiune a site-ului oficial www.byronmusic.ro), la Laptaria lui Enache pe 12 decembrie si la Clubul Taranului pe 24 decembrie.


Mai multe informatii despre trupa byron la: http://www.byronmusic.ro si www.myspace.com/byronmusicspace

rock

Byron

Byron