Tratamente pentru sindromul premenstrual

Tratamente pentru sindromul premenstrual

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3442

Voteaza & Distribuie

Descriere

Explicatia frecventa pentru indispozitia brusca a femeilor este sindromul premenstrual. Simptomele SPM deranjeaza zile bune cu aproximativ o saptamana inainte de menstruatie.Starea provocata de sindromul premenstrual difera la fiecare femeie in parte. Care e explicatia pentru aceste variatiuni? Manifestarile SPM variaza in functie de propriul organism, tonus general, conditii externe. Insa se pot diferentia 4 tipuri de sindrom premenstrual:  • sindromul premenstrualSPM-A: caracterizat de stari de anxietate, nervozitate, schimbari bruste de dispozitie

  • SPM-H: manifestat prin simptome precum retentia de apa, dureri de sani, balonare, crampe, crestere in greutate

  • SPM-C: se manifesta prin cresterea apetitului si mai ales pofta intensa de dulciuri. De asemenea, pot sa apara dureri de cap, palpitatii sau ameteli.

  • SPM-D: apar stari de depresie, oboseala, confuzie, insomnii, tulburari de memorie, crize de nervi.Tratamente pentru sindromul premenstrual
Vitamina B6

Cunoscuta pentru tratarea cu succes a SPM, vitamina B6 e utilizata de peste 50 de ani in acest sens. O doza de 200 mg de vitamina B6 amelioreaza semnificativ sindromul premenstrual.


Magneziu

Cercetarile au demonstrat ca in cele mai multe cazui femeile afectate de SPM prezinta un deficit de magneziu in globulele rosii. De aceea se recomanda suplimentele de magneziu ca tratament.


Vitamina E

Administrarea vitaminei E combate majoritatea simptomelor premenstruale, exceptie facand simptomele din grupa SPM-H. Surse bogate de vitamina E sunt legumele si fructele galbene si ouale.


Regim alimentar

Daca doriti sa ameliorati simptomele SPM va e recomandat sa limitati consumul de dulciuri si cofeina. Incercati sa consumati in schimb cereale integrale, bogate in vitamina B, legume verzi si fructe, sursa bogata de vitamina C.


Suplimente alimentare

Acestea combat rapid si eficient SPM. Daca va hotarati sa urmati acest tratament, puteti alege dintre urmatoarele:  • 1-3 capsule de multivitamine/minerale;

  • 50-100 mg complex vitamine B (B6 - 50-150 mg, doza se creste progresiv sub indrumarea unui specialist)

  • Magneziu - 500-800 mg

  • Calciu - 1000-1600 mg