Tratament pentru Chlamydia

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4508

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca aveti chlamydia, medicul dvs va va prescrie antibiotice orale, de obicei azitromicina sau doxiciclina. Medicul va recomanda ca partenerul/a dvs sa fie tratat/a de asemenea pentru a preveni reinfectarea si raspandirea ulterioara a bolii.

Femeile cu o infectie mai severa pot necesita spitalizare, analgezice si antibiotice intravenoase. Dupa administrarea antibioticelor si terminarea tratamentului, pacientii cu chlamydia ar trebui sa fie retestati pentru a fi siguri ca infectia este vindecata. Acest lucru este deosebit de important, daca nu sunteti sigur ca partenerul/a a facut tratamentul. Nu faceti sex pana cand nu sunteti sigur ca atat dvs, cat si partenerul/a nu mai aveti boala.

Ce se intampla daca Chalmydia nu este tratata?

Daca nu tratati infectia cu chlamydia, riscati mai multe probleme de sanatate.

* Femei.
Daca lasati infectia netratata, chlamydia poate provoca boala inflamatorie pelvina, care poate duce la deteriorarea trompelor uterine sau poate provoca chiar si infertilitatea. Ar putea creste, de asemenea, riscul de sarcina ectopica (ovulul fertilizat se dezvolta in afara uterului). In plus, chlamydia poate cauza nasteri premature si infectia poate fi transmisa de la mama la copilul in timpul nasterii, provocand infectie la ochi, orbire sau pneumonie.

* Barbati.
Chlamydia poate provoca o afectiune numita uretrita negonococica (o infectie a uretrei), epididimita (o infectie a epididimului), sau proctita (o inflamatie a rectului).