Transformă-ți zâmbetul - 5 motive pentru a purta aparat dentar

Transformă-ți zâmbetul - 5 motive pentru a purta aparat dentar

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriaparat dentar, stomatologie
Ultima actualizareMarti 14 aprilie 2020
Vizualizari396

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă nu ești mulțumit de zâmbetul tău, atunci când te uiți în oglindă sau în poze și îți dorești o îmbunătățire a aspectului estetic, înseamnă că iei în considerare purtarea aparatului dentar. Cel mai probabil ai câteva îngrijorări cu privire la preț sau la ce vor zice prietenii ori colegii de job când te vor vedea. Trebuie să știi că aparatul dentar este o opțiune tot mai accesibilă. În plus, noile modele existente sunt foarte discrete, prin urmare sunt greu de observat de persoanele din jur.

În acest articol îți spunem de ce să nu amâni purtarea aparatului dentar și să-ți transformi zâmbetul într-unul plin de încredere, așa cum ți-ai dorit.

1. Ai modele variate din care să alegi
Astăzi sunt disponibile tipuri avansate de aparate dentare, care se caracterizează printr-un aspect estetic superior. Astfel, poți opta pentru un aparat dentar fix cu brackeți din safir, care este popular - o alegere des întâlnită în rândul adulților. Spre deosebire de mult cunoscutul aparat dentar al lui Betty cea urâtă,cu bracketuri din metal, varianta din safir este o soluție estetică. Bracketurile sunt de culoarea danturii și sunt de dimensiuni mici, prin urmare acest tip de aparat dentar este foarte discret.

Ține cont că există inclusiv modele intitulate aparate dentare invizibile. Acestea se împart în două mari categorii: cele care au bracketurile în partea interioară a danturii și aparatele numite alignere, care sunt asemeni unor gutiere transparente detașabile. Prețul în cazul acestor aparate, care pur și simplu nu se văd, este cu mult mai mare.

2. Obții un zâmbet plin de încredere
La finalul tratamentului obții zâmbetul la care ai visat și îți dai seama că tratamentul a meritat. Încrederea în propria persoană este esențială, atât în viața profesională, cât și în cea de cuplu. Aparatele dentare sunt eficiente și oferă rezultatele mult dorite pacienților, indiferent de dificultatea cazului, fie ei și niște dinți foarte foarte strâmbi.

3. Este o investiție pentru toată viața
Atunci când analizezi prețul aparatului dentar, trebuie să ai în minte faptul că aceasta este o investiție pentru toată viața. Rezultatul pe care îl obții este pentru totdeauna. Dinții nu se vor mișca înapoi, vei purta la sfârșitul tratamentului un aparat de contenție (doar noaptea) care acționează pentru a menține dinții în poziția dreaptă. Prin urmare, este important să urmezi sfaturile medicului ortodont și să îi urmezi întru totul indicațiile, pentru a obține rezultatele dorite.

4. Te obișnuiești ușor cu el
Aparatul dentar nu îți afectează masticația (mănânci făra probleme) și nici vorbirea. În câteva zile de când l-ai pus, vei vedea că te simți în largul tău cu el. Ceea ce trebuie să știi, este că un aparat dentar fix, fie că are bracketurile din metal, safir sau ceramică, necesită o îngrijire orală sporită. Este obligatoriu să te speli pe dinți după fiecare masă. Prin urmare, vei avea mereu cu tine periuța de dinți și pasta, dar acest lucru nu trebuie să te sperie. Te vei acomoda ușor cu acest ritual. Nu vei avea restricții alimentare, deci nu vei renunța la nimic din ceea ce îți place să mănânci. Dar nu sunt recomandate caramelele și nici să muști din fructe tari, cum este mărul. Va trebui să îl tai în bucăți mici.

5. Îl porți nu pentru mult timp
Timpul trece repede și odată cu el și tratamentul tău ortodontic ajunge la final. O întrebare frecvent pusă de pacienți este: Cât timp va trebui să port aparatul dentar? Acest lucru îl vei afla cu precizie, doar după ce vei fi consultat de medic, deoarece durata tratamentului variază în funcție de complexitatea cazului. Poate fi un an de zile sau pot fi doi. Dar vei ști acest lucru încă de la prima vizită în cabinet. Nu trebuie să te sperie durata de timp, pentru că indiferent de care este situația danturii tale, trebuie să știi că în medie, un aparat dentar este purtat 12 - 18 luni de zile.

Ai doar motive de încurajare să porți aparat dentar. Pune preț pe aspectul danturii tale și nu căuta pretexte să mai amâni vizita la medic. Succes!

Sursă foto: universe.jumpstory.com