Tot ce trebuie sa cunosti despre procesul de inchiriere al unei masini

Tot ce trebuie sa cunosti despre procesul de inchiriere al unei masini

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriCluj Napoca, inchirieri auto, inchirieri masini, rent a car, Romania
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari316

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent de situatia pentru care ai nevoie de un autoturism este bine sa stii, ca pe piata gasesti numeroase firme ce iti pun la dispozitie varianta de inchiriere auto. Ai nevoie sa te deplasezi intr-un alt oras sau sa pur si simplu vrei sa pornesti intr-o calatorie?

Serviciul de inchiriere masina Cluj te poate ajuta in acest sens. Descopera din randurile de mai jos care sunt principalele avantaje atunci cand apelezi la un astfel de serviciu.

Procesul de inchiriere masina Cluj

Inchirierea unei masini este un proces usor, insa este indicat sa verifici niste factori inainte de a semna un contract cu o firma de inchirieri auto. In primul rand, ca sa fii eligibil in vederea inchirierii, trebuie sa ai o varsta minima de 19 ani, iar permisul sa aibe cel putin un an de zile valabilitate de la data emiterii acestuia. Asigura-te ca indeplinesti aceste conditii inainte de a rezerva o masina! Iata care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i urmezi in acest proces:

  • citeste cat mai multe review-uri despre firma de unde urmeaza sa inchiriezi masina. Mai mult, poti cere parerea prietenilor daca stii ca ei folosesc astfel de servicii;
  • verifica parcul auto detinut de compania respectiva: cate autoturisme au la dispozitie, anul de fabricatie pentru acestea, modelele disponibile, care este politica firmei cu privire la procesul de inchiriere;
  • analizeaza preturile - o alta informatie utila este aceea ca, in cazul in care prelungesti perioada de inchiriere vor exista costuri suplimentare;
  • verifica daca este necesara o garantie sau un depozit pe durata inchirierii masinii - in general, firmele care ofera aceste servicii solicita un card de credit valabil pentru a bloca o suma de bani. Aceasta reprezinta o asigurare pentru companie in cazul in care va exista un incident din vina ta sau daune cu autor necunoscut;
  • citeste bine contractul inainte de semnarea lui, iar in situatia in care ai nelamuriri, discuta cu reprezentantul companiei de inchirieri.

Ce este necesar sa verifici inainte de a inchiria o masina?

In momentul in care ai stabilit ce masina iti doresti, este indicat sa verifici si sa ceri informatii suplimentare de la reprezentantul firmei:

  • verifica daca compania ofera asistenta rutiera;
  • verifica daca firma de inchirieri ofera asigurare de tip RCA si asigurari complementare de tipul CASCO;
  • in cazul in care vrei sa vizitezi o alta tara, este bine sa te interesezi daca tara respectiva este inclusa pe lista acceptata de companie si daca exista conditii suplimentare in acest sens;
  • verifica daca exista taxe suplimentare in cazul in care schimbi locatia de predare a masinii;
  • participa activ atunci cand reprezentantul face verificarea masinii, astfel incat sa nu ai probleme la finalul perioadei contractuale. Asigura-te de faptul ca noteaza in cazul in care masina are anumite avarii de tipul: zgarieturi, mici crapaturi in parbriz. Un alt lucru esential este ca autovehiculul sa detina extinctor si trusa medicala.

Ce trebuie sa faci atunci cand s-a finalizat perioada de inchiriere?

In momentul in care ai ajuns la finalul perioadei de inchiriere si daca nu optezi pentru prelungirea acesteia, este necesar sa returnezi autoturismul. Respecta termenii din contract cu privire la predare, spre exemplu: locatia predarii, data si ora. Asigura-te ca masina are plinul facut sau nivelul de carburant este la fel ca atunci cand ai preluat-o.

Acceseaza site-ul caroutis.comsi vei gasi disponibiletoate informatiile necesare cu privire la serviciul de inchirieri masini.Ai posibilitatea de a verifica parcul auto disponibil si de a rezerva dintr-o gama larga de modele, autoturismul potrivit pentru tine.


Date de contact:
E-mail: reservations@caroutis.com
Telefon: +4 0747 134 901